Λίβερπουλ Μεταγραφές: Η «τέλεια» πώληση του Μανέ και ο χορός των διαδόχων

Η πρώτη μεγάλη αποχώρηση της εποχής Κλοπ στη Λίβερπουλ (μετά από εκείνη του Φελίπε Κοουτίνιο), βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησης, σύμφωνα με όλα τα βρετανικά ΜΜΕ.

Παρά το γεγονός ότι οι «κόκκινοι» δεν φέρονται διατεθειμένοι να συναινέσουν σε πώληση του Σάντιο Μανέ με ποσό μικρότερο των 50 εκατομμυρίων λιρών, ο Σενεγαλέζος αναμένεται σύντομα να αποτελέσει παρελθόν μετά από έξι χρόνια ανεκτίμητης προσφοράς στο λιμάνι.

Με τα δύο μεγάλα της αστέρια (Σαλάχ και Μανέ) να εισέρχονται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους, έμοιαζε σχεδόν αυτονόητο ότι ο Κλοπ δεν θα επιχειρούσε να κρατήσει και τους δύο στην ομάδα, θέλοντας μετά από μια πενταετία να φρεσκάρει σε πρόσωπα και ιδέες την επιθετική τριπλέτα του. Ουσιαστικά είχε φανερώσει τα πλάνα του από τον Ιανουάριο επενδύοντας 60 εκατομμύρια λίρες για να φέρει από την Πόρτο τον Λουίς Ντίας.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Γερμανός τεχνικός είχε φέρει στο «Άνφιλντ» τον αντί-Μανέ, πριν καν ο Αφρικανός αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη. Αν, μάλιστα, καταφέρει να πείσει την Μπάγερν να επενδύσει 50 εκατομμύρια για τον Σενεγαλέζο ο Κλοπ θα έχει πετύχει την τέλεια πώληση.

Η… καψούρα του Κλοπ με τον Σον και η δύσκολη περίπτωση Ντεμπελέ

Με την Μπάγερν να φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί στην κούρσα της ομάδας που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σάντιο Μανέ, στο Λίβερπουλ έχει ξεκινήσει ήδη ο χορός της διαδοχής του.

Αν ο Κλοπ μπορούσε να επιλέξει όποιον επιθετικό ήθελε, αυτός θα ήταν ο Χέουνγκ Μιν Σον. Ωστόσο η έξοδος της Τότεναμ στο Champions League δεν αφήνει σχεδόν το παραμικρό περιθώριο για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής, παρά το γεγονός ότι η Λίβερπουλ εμφανιζόταν έτοιμη να καταθέσει μεγάλη πρόταση στους Λονδρέζους για την απόκτηση του Κορεάτη.

Δεύτερος υποψήφιος να μπει στα παπούτσια του Μανέ, φέρεται να είναι ο Ουσμάν Ντεμπελέ. Παρά το γεγονός ότι ο 25χρονος Γάλλος δεν δικαίωσε στην Μπαρτσελόνα τον ντόρο της μεταγραφής του, ο Κλοπ τον θεωρεί γρανάζι που κουμπώνει απόλυτα στα δικά του «ποδοσφαιρικά θέλω».

Κι αυτή, όμως, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, καθώς στο κυνήγι της απόκτησης του Ντεμπελέ βρίσκονται για τα καλά, τόσο η Τσέλσι, όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Λίβερπουλ χρειάζεται εξτρέμ ή φορ περιοχής;

Με τις φήμες, λοιπόν, να οργιάζουν το ερωτηματικό που τίθεται είναι κατά πόσο η Λίβερπουλ θα κινηθεί στην αγορά για την απόκτηση ακραίου επιθετικού, ή σε περίπτωση παραμονής του Σαλάχ στην ομάδα θα στρέψει το ενδιαφέρον της στην αγορά ενός πιο κλασικού φορ περιοχής.

Με δεδομένο ότι Σαλάχ και Ντίας θα αποτελούν τα βασικά εξτρέμ της νέας σεζόν, και με τον Μανέ να αγωνίζεται περισσότερο στην κεντρική θέση της επιθετικής τριάδας από τη στιγμή που έφτασε στο Λίβερπουλ ο Κολομβιανός, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η επιλογή του Κλοπ.

Αυτός, είναι ίσως και ένας από τους λόγους για τους οποίους στα σενάρια που κατακλύζουν τον βρετανικό Τύπο τις τελευταίες ώρες, συμπεριλαμβάνονται και ονόματα όπως αυτά των Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Ντάργουιν Νούνιες, Κρίστοφερ Ενκουνκού, ακόμη και του Χάρι Κέιν.

Το σίγουρο είναι πάντως, ότι το καλοκαίρι που ξεκινά δεν θα είναι… ήρεμο σαν τα προηγούμενα για τους φιναλίστ του Champions League. Και αναμένονται τουλάχιστον 2 με 3 ηχηρές κινήσεις που θα αφορούν την ενίσχυση της μεσαίας και της επιθετικής γραμμής του Κλοπ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News