Λίβερπουλ: Λουίς Ντίας, το υποσιτισμένο παιδί με χόμπι να βλέπει τα τρένα να περνούν

Ο Λουίς Ντίας ζει το όνειρό του στη Λίβερπουλ και ξέρει καλά να το εκτιμάει. Η ζωή η ίδια του το έμαθε αυτό. Ο εξτρέμ των «Reds» χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η καλύτερη μεταγραφή της σεζόν κι ας έγινε στα μισά της. 

Ο Πορτογάλος άσος ήταν καθοριστικός στον ημιτελικό της ομάδας της Γιούγκεν Κλοπ, που τον έριξε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ και την οδήγησε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα συναντήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 28 Μαΐου στο Παρίσι. 

Ο Ντίας παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της UEFA στο You Tube και όταν ρωτήθηκε από πού αντλεί τη δύναμή του, ήταν ξεκάθαρος και συνάμα έδειξε ότι δεν ξεχνά ποτέ από πού προέρχεται. «Από την Guajira. Προέρχεται από τις ρίζες μου. Πάντα έπαιζα ποδόσφαιρο στην πόλη μου, στην πατρίδα μου». Πρόκειται για μία από τις πιο υποβαθμισμένες και παραμελημένες περιοχές της Κολομβίας, όπου το 2019 το επίσημο ποσοστό θνησιμότητας από υποσιτισμό για παιδιά κάτω των πέντε ετών μεταξύ των ιθαγενών Wayuu, όπου ανήκει και ο Ντίας, ήταν σχεδόν εξαπλάσιο από το εθνικό ποσοστό. 

Όπως έχει πει ο ίδιος, ως παιδί, περνούσε αρκετό χρόνο παρακολουθώντας τα τρένα που περνούσαν από το μικρό χωριό του, Barrancas και που μετέφεραν κάρβουνο, μεγάλο μέρος του οποίου προοριζόταν για την Ευρώπη. Ο Ντίας είναι η τυπική περίπτωση ενός αγοριού από τη Λατινική Αμερική, που το ποδόσφαιρο αποτέλεσε διέξοδο από τη φτώχεια και τη μιζέρια. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στην Barranquilla FC, της Κολομβίας, ακολούθησε η Juniors και στη συνέχεια ήρθε η μεταγραφή του στην Πόρτο, το 2019, όπου ξεχώρισε και μπήκε στο ραντάρ του Κλοπ και της Λίβερπουλ. Το βράδυ της Τρίτης, μετά το τέλος του ημιτελικού, ξέσπασε σε κλάματα, με τον αδερφό του Ζεσούς να τον βλέπει από τις εξέδρες του «Άνφιλντ», πλημμυρισμένος από περηφάνια. Ο man of the match και game changer, όπως τον αποκάλεσαν όλοι, απολαμβάνει μία όμορφη περιπέτεια, χωρίς να ξεχνάει το παρελθόν του. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που συμβαίνει, φυσικά. Θα παίξω σε έναν τελικό Champions League, είναι σαν να το ονειρευόμουν πάντα, αυτό».

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luis Fernando Diaz Marulanda (@luisdiaz19_)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News