ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Η μεταγραφή του Λουίς Ντίας ήταν στρατηγικής σημασίας

Η Λίβερπουλ έλεγχε τον Λουίς Ντίας εδώ και καιρό. Βλέποντας πως θα μπορούσε να τον χάσει από άλλη ομάδα αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτησή του. Τι σημαίνει, όμως, η μεταγραφή του και πώς βοηθά τους «κόκκινους» στο παρόν, αλλά και στο μέλλον;

Η Λίβερπουλ έλεγχε τον Λουίς Ντίας εδώ και καιρό. Βλέποντας πως θα μπορούσε να τον χάσει από άλλη ομάδα αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτησή του. Τί σημαίνει, όμως, η μεταγραφή του και πως βοηθά τους «κόκκινους» στο παρόν, αλλά και στο μέλλον;

Η Λίβερπουλ είχε «χαρτογραφήσει» τις ικανότητες του Λουίς Ντίας προτού γίνει… mainstream. Ωστόσο, στα κλαμπ της ευρωπαϊκής ελίτ υπάρχει πάντοτε μια στιγμή όπου ένας παίκτης ανεβαίνει επίπεδο και γίνεται υποψήφιος μεταγραφικός στόχος. Στην περίπτωση του Κολομβιανού, αυτή η στιγμή σημειώθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 2020 στο «Έτιχαντ».

Ταλέντο και νοητική δύναμη

Η Πόρτο έπαιζε με την Μάντσεστερ Σίτι στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League κι ο Ντίας πήρε την μπάλα από τα αριστερά, έκανε διαγώνια κίνηση προς τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του κι άνοιξε το σκορ. Τέτοια γκολ δεν τα βάζουν συνηθισμένοι παίκτες. Ο Ντίας πέρασε στην επόμενη φάση της διαδικασίας. 

Με το πέρασμα του καιρού άρχισε να αρέσει ολοένα και περισσότερο. Το Copa America ήταν η στιγμή που η Λίβερπουλ πείστηκε πως ο Ντίας έπρεπε να γίνει δικός της. Διότι ναι μεν τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα ήταν δεδομένα, αλλά εκεί φάνηκε και η νοητική του δύναμη. Δεν προοριζόταν για πρωταγωνιστής της Κολομβίας. Μάλιστα, άρχισε το τουρνουά στον πάγκο. Στη συνέχεια, όμως, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Το «ψαλίδι» του κόντρα στη Βραζιλία είναι ένα από τα κορυφαία γκολ στην ιστορία του θεσμού.

Αυτή τη σεζόν σε 26 συμμετοχές είχε 16 γκολ και έξι ασίστ με τους «δράκους». Εντυπωσιακή παραγωγικότητα. Ο Κλοπ είχε πειστεί εδώ και καιρό για την αξία του παίκτη, αλλά τον είδε κι από κοντά στα μεταξύ τους ματς στο Champions League. Ο κύκλος είχε κλείσει. Η Λίβερπουλ περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κινηθεί για την απόκτησή του.

Ανάγκη και ασφάλεια

Αυτή τη σεζόν περισσότερο από κάθε άλλη, ο Κλοπ έχει σταθεί στο βάθος του ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι. Κυρίως στο ότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα τουλάχιστον στη διάρκεια που έτρεξε το σερί των 12 νικών στην Premier League παρά το ροτέισον δεν έμοιαζε να παρουσιάζει πτώση στην απόδοσή της.

Αν αυτό είναι το στάνταρ τότε η Λίβερπουλ καλείται να το φτάσει. Πλέον, έχει στο ρόστερ της πέντε επιθετικούς πρώτης γραμμής – Μοχάμεντ Σαλάχ, Σάντιο Μανέ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Ντιόγκο Ζότα και Λουίς Ντίας. Συν τους Τακούμι Μιναμίνο και Ντιβόκ Οριγκί. Φυσικά, οι δύο τελευταίοι είναι διαθέσιμοι προς παραχώρηση.

Αυτή η 5άδα δίνει στον Κλοπ τη δυνατότητα για αμέτρητους συνδυασμούς της επιθετικής τριάδας ή και τετράδας. Του προσφέρει ένας εναντίον ενός σε όλες τις μεριές του γηπέδου, ταχύτητα, γκολ κι ασίστ.

Επιπλέον, όμως, προσφέρει ασφάλεια στο κλαμπ. Ο Σαλάχ κι ο Μανέ έχουν συμβόλαιο ως το 2023. Με τον πρώτο υπάρχει οικονομική διαφορά. Με τον δεύτερο οι συζητήσεις που είχαν γίνει πριν μήνες μοιάζουν «παγωμένες». Αν κάτι «στραβώσει» με κάποιον από τους δύο, το κλαμπ έχει ήδη βρει παίκτη για να καλύψει το κενό.

Γι’ αυτό και η Λίβερπουλ δεν ήθελε να επιτρέψει στην Τότεναμ σε καμία περίπτωση να αποκτήσει τον Λουίς Ντίας. Είναι μεταγραφή στρατηγικής σημασίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News