Λίβερπουλ: Η κατάρα του Κιέβου και ο «στοιχειωμένος» Λόρις Κάριους

Το είχε πει ο Νίκος Αναστόπουλος στην κλασική πια διαφήμιση αποσμητικού τη δεκεατία του ’80: «Σκληρό παιχνίδι το ποδόσφαιρο!».

Πολύ σκληρό θα συμπληρώναμε εμείς. Ρωτήστε και τον Λόρις Κάριους.

Ο Γερμανός, κάποτε πολλά υποσχόμενος, τερματοφύλακας διανύει τις ύστατες μέρες της τελευταίας χρονιάς του συμβολαίου του στη Λίβερπουλ. Πού θα καταλήξει; Κανείς δεν τον θέλει, τουλάχιστον από τις ομάδες της πρώτης γραμμής. Τα τραγικά λάθη του στον τελικό του Champions League του 2018 ακόμα τον στοιχειώνουν.

Η Λίβερπουλ έχασε τότε το τρόπαιο από τις δικές του «παλαβομάρες» κι όσο κι αν προσπάθησε να τον καλύψει, προστατεύοντας και την επένδυση των 6,2 εκ. ευρώ που είχε κάνει αγοράζοντάς τον από τη Μάιντς, ο Κάριους δεν μπόρεσε ποτέ να διώξει τους δαίμονες που εγκαταστάθηκαν στο μυαλό του έπειτα από εκείνο το αξέχαστο ματς στο πάλαι ποτέ χαρούμενο Κίεβο.

Οι απειλές στο Λίβερπουλ και το απόλυτο μηδενικό

Όλη η εκείνη η σεζόν, όταν ο Κλοπ παραγκώνισε τον ασταθή Σιμόν Μινιολέ για να αναδείξει τον συμπατριώτη του δεν πήγαινε ιδιαίτερα καλά για τον Κάριους και το ματς του Κιέβου ήταν η ευκαιρία του να κατοχυρώσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια των «κόκκινων». Απέτυχε οικτρά και αποχώρησε από το γήπεδο με λυγμούς. Τα social media γέμισαν με εμπαικτικά σχόλια εναντίον του και στο inbox του έφτασαν απειλές ακόμα και για τη ζωή του.

Η Λίβερπουλ τον έστειλε διακοπές στις ΗΠΑ και σε μια κλινική στη Βοστώνη για να εξετάσουν οι γιατροί μια αγκωνιά που του είχε καταφέρει ο Σέρχιο Ράμος σε ανύποπτο χρόνο στον τελικό. Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι το χτύπημα τού είχε προκαλέσει διάσειση και δεν θα έπρεπε να είχε συνεχίσει να αγωνίζεται. Μάλλον κανείς δεν τους έδωσε σημασία.

Ο μόνος που δεν στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα με την εξέλιξη ήταν ο Μινιολέ, που από φευγάτος, έμενε άλλον έναν χρόνο στη Λίβερπουλ. Ο Κάριους συνέχισε τα λάθη στα φιλικά, οι αντίπαλοι του φώναζαν «είσαι το απόλυτο μηδενικό» και οι «κόκκινοι» τίναξαν την μπάνκα στον αέρα για να φέρουν τον Άλισον από τη Ρόμα. Ο Κάριους τα μάζεψε και έφυγε δανεικός με συμβόλαιο δύο ετών για την Πόλη και την Μπεσίκτας.

Το… ξεβράκωμα στην Πόλη και στο Βερολίνο

Ευκαιρία για restart, λοιπόν για τον Γερμανό. Τζίφος! Έπαιξε σε 55 ματς, αλλά στα περισσότερα ήταν ασταθής. Ο πρώην εκλέκτορας της Τουρκίας, Σενόλ Γκιουνές, τον… κάρφωσε λέγοντας:

«Έχει μείνει στάσιμος. Κάτι δεν πάει καλά με το κίνητρο, τον ενθουσιασμό του για το παιχνίδι. Έτσι ήταν από την αρχή. Δεν νιώθει πραγματικά μέλος της ομάδας. 

Είναι ταλαντούχος, αλλά δεν τα πάει καλά και έχουμε πρόβλημα. Αν είχα ακόμα διαθέσιμο τον Τολγκά Ζενγκίν (βετεράνος τερματοφύλακας), αυτόν θα έβαζα».

Ίσως για να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του, ο Κάριους διαμαρτυρόταν συνεχώς για τα… μισθά που του χρωστούσε η Μπεσίκτας, λες και δεν ήξερε πού είχε πάει.

Έφυγε λίγο πριν λήξη ο δανεισμός και η Λίβερπουλ τον έστειλε σε νέο… θεραπευτήριο στην Ουνιόν Βερολίνου. Έπαιξε σε 4 ματς απογοήτευσε και τη θέση στην ενδεκάδα πήρε ο 34χρονος Αντρέας Λούτε. Οποίος ξεπεσμός!

Άπραγος για ένα χρόνο 

Ο Κάριους επέστρεψε για τρίτη φορά στο Λίβερπουλ και έμεινε άπραγος για έναν χρόνο ως ο πέμπτος τερματοφύλακας της ομάδας. Κάθισε πάνω στο συμβόλαιό του και πληρωνόταν δίχως να παίζει.

Το μέλλον του τερματοφύλακα, που κάποτε «έβγαλε μάτια» με τις εμφανίσεις του στη Μάιντς, αναγκάζοντας τον πιτσιρικά και φέρελπι τότε Στέφανο Καπίνο να γυαλίζει τον πάγκο, φαντάζει αβέβαιο.

Κρίμα γιατί είναι μόλις 28 ετών, στην καλύτερη ηλικία για να απογειώσει την καριέρα του.

Το μετά-Κιέβου τραύμα που κουβαλά, όμως, είναι τόσο βαθύ που δεν αποκλείεται να τον οδηγήσει στην απόφαση να τερματίσει την καριέρα του ή να καταλήξει σε κάποιον άσημο σύλλογο τρίτης ή τέταρτης διαλογής.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News