Λίβερπουλ: Φαινόμενο - Μία ονειρεμένη σεζόν γεμάτη ρεκόρ, σε Αγγλία και Ευρώπη

Λίβερπουλ: Φαινόμενο – Μία ονειρεμένη σεζόν γεμάτη ρεκόρ, σε Αγγλία και Ευρώπη και μια απίστευτη πρωτιά… 140 χρόνων

Μεγάλη βραδιά αυτή της Τρίτης (3/5) για τη Λίβερπουλ, που προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Champions League μετά τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ με 3-2, αλλά και μία σεζόν γεμάτη ρεκόρ και διακρίσεις σε Αγγλία και Ευρώπη.  

Η Λίβερπουλ γίνεται η πρώτη αγγλική ομάδα από το 1988 που θα τελειώσει μια σεζόν δίνοντας τον μάξιμουμ αριθμό αγώνων που μπορούσε να δώσει στις τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις που μετείχε. 

Συγκεκριμένα, 38 παιχνίδια στην Premier League, 13 στο Champions League, 6 στο Κύπελλο Αγγλίας και 5 στο League Cup. Την ίδια ώρα, είναι η πρώτη αγγλική ομάδα που φτάνει σε τρεις τελικούς την ίδια σεζόν. Στο Champions League, στο FA Cup και στο League Cup. 

Ρεκόρ γκολ σε μία σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις 

Παράλληλα, η Λίβερπουλ είναι η 4η ομάδα στην ιστορία του Champions League που προκρίνεται 10 φορές στον τελικό, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να το έχει καταφέρει 16 φορές και από 11 η Μπάγερν Μονάχου και η Μίλαν. Η συγκομιδή των 139 γκολ σε 57 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου. 

To απόλυτο εκτός έδρας και ο Κλοπ ανάμεσα στους κορυφαίους 

Επίσης οι «Reds» έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που κέρδισε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της σε μια σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε της Πόρτο (1-5), της Ατλέτικο Μαδρίτης (2-3), της Μίλαν (1-2), της Ίντερ (0-2), της Μπενφίκα (1-3) και της Βιγιαρεάλ (2-3). 

Από την πλευρά του, ο αρχιτέκτονας της αγγλικής ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ, κατέχει το ρεκόρ της παρουσίας στους περισσότερους τελικούς στην ιστορία του Champions League ως προπονητής (3 με τη Λίβερπουλ και μία με την Μπορούσια Ντόρτμουντ), με 4, μαζί με τους Μαρτσέλο Λίπι, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Κάρλο Αντσελότι. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News