Λίβερπουλ – Ρεάλ: Ποιος Σαλάχ, ποιος Μπενζεμά; Ο MVP του Παρισιού λέγεται… Τζέιμι Γουέμπστερ!

Θεωρείται ο 11ος πιο επιδραστικός άνθρωπος στο Μερσεϊσάιντ. Κοτζάμ Γιούργκεν Κλοπ παράτησε το προπονητικό πρόγραμμα της Λίβερπουλ για να τον συναντήσει από κοντά. Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα after party των «κόκκινων», επισκιάζοντας όλα τα μεγάλα αστέρια των επίδοξων πρωταθλητών Ευρώπης.

Ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στο χορτάρι του «Σταντ ντε Φρανς» το βράδυ του Σαββάτου, είναι σίγουρο ότι θα είναι ξανά ο απόλυτος MVP στο Παρίσι, όπως είχε συμβεί και πριν από τρία χρόνια στη Μαδρίτη. Δεν είναι ο Μο Σαλάχ, ούτε ο Σάντιο Μανέ, δεν είναι ο Καρίμ Μπενζεμά, ούτε ο Λούκα Μόντριτς. Η γαλλική πρωτεύουσα ετοιμάζεται να χορέψει και να… σειστεί στους ρυθμούς του Τζέιμι Γουέμπστερ!

Ποιος είναι, όμως, ο Τζέιμι Γουέμπστερ, για όσους τυχόν δεν τον γνωρίζετε; Για να σας απαντήσουμε ρίξτε αρχικά μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί…

Μαδρίτη, 1η Ιουνίου 2019, πλατεία του Φίλιππου του δεύτερου. 60.000 οπαδοί της Λίβερπουλ στήνουν ένα τρελό πάρτι στη Fan Zone του τελικού του Champions League και παραληρούν μόλις κάνει την εμφάνισή του στη σκηνή ένας 24χρονος Βρετανός κιθαρίστας από το Λίβερπουλ: Ο Τζέιμι Γουέμπστερ! Όπως ακριβώς θα συμβεί το μεσημέρι του Σαββάτου και στην «κόκκινη» Fan Zone του Παρισιού…

Από το 2018 ο Γουέμπστερ είναι ο μόνος μη ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που έχει ταυτίσει τόσο πολύ το όνομά του με τα ένδοξα χρόνια της εποχής Γιούργκεν Κλοπ. Πρώην ηλεκτρολόγος, αποτελεί τον εμπνευστή και στιχουργό των περισσότερων τραγουδιών που ακούγονται στο «Άνφιλντ» ενώ το άλμπουμ “Boss” του 2020 (εμπνευσμένο, όπως προδίδει και ο τίτλος του από τον Κλοπ) ανέβηκε στην πρώτη δεκάδα των βρετανικών folk charts.

Το “Allez, allez, allez” ή αλλιώς… το “You’ll never walk alone” του 21ου αιώνα

Το τραγούδι που έμελλε να γίνει σύμβολο της εποχής Κλοπ στη Λίβερπουλ και να γίνει ο σύγχρονος ύμνος των «κόκκινων» που συνοδεύει όλα τα παιχνίδια τους, είναι το “Allez, allez, allez” που τραγουδήθηκε πρώτη φορά για να συνοδεύει τα ευρωπαϊκά ταξίδια της «αρμάδας» τη σεζόν 2017-18 όταν βρέθηκε ξανά σε τελικό Champions League μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και το ραντεβού με τη Μίλαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Πρόκειται για την παράφραση ενός ιταλικού τραγουδιού του 1985 που ονομαζόταν “L’Estate Sta Finendo” («Το καλοκαίρι τελειώνει») και το οποίο εντελώς ξαφνικά το 2016 άρχισε να γίνεται της… μόδας στις τάξεις των οπαδών διάφορων συλλόγων και κυρίως σε αυτούς της Ρέιντζερς, οι οποίοι άρχισαν να το παραφράζουν με στίχους αφιερωμένους στην αγαπημένη τους ομάδα.

Η πρώτη φορά που οι φίλοι της Λίβερπουλ επιχείρησαν να το προσαρμόσουν στις δικές τους απαιτήσεις, ήταν τον Φεβρουάριο του 2018, στο «Ντραγκάο» κατά τη διάρκεια του επιβλητικού 5-0 επί της Πόρτο στο δρόμο προς τον τελικό του Κιέβου και το τότε ραντεβού με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Τζέιμι Γουέμπστερ, βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου και δεν έχασε την ευκαιρία. Επέστρεψε στο Λίβερπουλ, άρπαξε την κιθάρα του, έγραψε ολοκληρωμένους στίχους, διαφοροποίησε το ρυθμό και κάπως έτσι γεννήθηκε το “You’ll never walk alone” του 21ου αιώνα. Από εκείνη τη μέρα, ο τραγουδοποιός του μεγάλου λιμανιού αποτελεί τον απόλυτο συνοδοιπόρο των επιτυχιών της Λίβερπουλ και ένα από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα στις τάξεις της ομάδας.

Η έκπληξη του Κλοπ και το βίντεο που έγινε Viral

To καλοκαίρι του 2018, μάλιστα, η διοίκηση της Λίβερπουλ προσκάλεσε με κάθε επισημότητα τον Γουέμπστερ να συνοδέψει την αποστολή της ομάδας στην τουρνέ που πραγματοποίησε στις Ηνωμένες Πολιτείες κι εκεί ο νεαρός Βρετανός δέχτηκε την… έκπληξη της ζωής του, όταν τραγουδώντας σε ένα μπαρ είδε ξαφνικά να εμφανίζεται μπροστά του ο ίδιος ο Γιούργκεν Κλοπ!

Το βίντεο με τη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε άμεσα viral στο διαδίκτυο και η δημοτικότητα του Γουέμπστερ εκτοξεύτηκε! Ένα χρόνο αργότερα στη Fan Zone του τελικού της Μαδρίτης, ήταν ήδη ίνδαλμα σε ολόκληρο το Μερσεϊσάντ. 

H καριέρα του 28χρονου, πλέον, μουσικού ακολουθεί την πορεία της Λίβερπουλ εντός αγωνιστικών χώρων και βρίσκεται σε τροχιά εκτόξευσης. Η μετάβαση του στη σύνθεση και τη στιχουργία δικών του τραγουδιών οδήγησαν ακόμη και το Sky Sports… στην πόρτα του! Θέλοντας να ντύσει μουσικά την ιστορική απονομή του πρώτου πρωταθλήματος της Λίβερπουλ, μετά από τριάντα χρόνια (το 2020) οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού κολοσσού απευθύνθηκαν στον Γουέμπστερ κι εκείνος δημιούργησε το υπέροχο “This Place”, ένα τραγούδι αφιερωμένο στην πόλη που γεννήθηκε και με το οποίο ντύθηκε ένα άκρως συναισθηματικό βίντεο του Sky για την κατάκτηση του τίτλου.

«Με σταματούσαν άνθρωποι στο δρόμο και μου έλεγαν ότι έκλαιγαν βλέποντας το βίντεο και ακούγοντας το τραγούδι» εξομολογήθηκε ο ίδιος ο Γουέμπστερ λίγες εβδομάδες αργότερα…

Πλέον, όλοι οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ ανυπομονούν να αποκτήσουν το δικό τους τραγούδι που θα φέρει την υπογραφή του «μουσικού αφηγητή» των θρυλικών «κόκκινων» της Αγγλίας. Και οι 60.000 φίλοι της ομάδας που βρίσκονται ή θα βρεθούν στο Παρίσι περιμένουν να ζήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου ένα ακόμη πάρτι που θα μείνει στην ιστορία! Γιατί μαζί με τις μοναδικές σελίδες της «χρυσής βίβλου της εποχής Κλοπ», γυρίζεται ταυτόχρονα και ένα… σπάνιο μιούζικαλ σε στίχους και μουσική Τζέιμι Γουέμπστερ!

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News