Λίβερπουλ - Ρεάλ: Γιατί προκλήθηκε το χάος στο Παρίσι, οι ευθύνες ΟΥΕΦΑ και γαλλικής αστυνομίας

Η έναρξη του τελικού του Champions League καθυστέρησε 35 λεπτά να ξεκινήσει καθώς  χιλιάδες οπαδοί της Λίβερπουλ με εισιτήρια δεν είχαν εισέλθει στο «Σταντ ντε Φρανς»

Η πλευρά της Λίβερπουλ κατηγορεί τη γαλλική αστυνομία ότι έκλεισε τις θύρες εμποδίζοντας φιλάθλους να μπουν στο γήπεδο, αν και είχαν εισιτήριο. 

Ο αδερφός του στόπερ της Λίβερπουλ, Ζοέλ Ματίπ, Μάρβιν, κατήγγειλε πως αυτή η στάση μπορεί να επιφέρει τεράστια προβλήματα ακόμα και για την ασφάλεια των φιλάθλων.

«Η οργάνωση μέσα και έξω από το στάδιο δεν αρμόζει σε τελικό Champions League. Το να χρησιμοποιούν δακρυγόνα σε περιοχές με παιδιά και οπαδούς που δεν είχαν σχέση με επεισόδια, ήταν επικίνδυνο» είπε.

«Ντροπή UEFA»

«Η αστυνομία παρέσυρε τους οπαδούς σε επικίνδυνο σημείο συμφόρησης στην υπόγεια διάβαση. Τώρα οι πύλες είναι κλειστές με οπαδούς με εισιτήρια αποκλεισμένους εκτός. Ντροπή UEFA» ήταν το σχόλιο του πρώην δημοσιογράφου της Liverpool Echo, Άντι Κέλι.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Λίβερπουλ, Πίτερ Μουρ, έγραψε στο Twitter: «Ντροπιαστικές σκηνές έξω από το γήπεδο. Η καθυστέρηση άφιξης οπαδών θα έπρεπε να αναφερθεί ως “φρικτή οργάνωση”. Οι οπαδοί ήταν εδώ από ώρες. Οι αρχές του γηπέδου ανίκανες να διαχειριστούν τη ροή και την πρόσβαση»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News