Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 1-0: Ένα και να καίει... τη Μάντσεστερ Σίτι

Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 1-0: Δια πυρός και σιδήρου πήρε τη νίκη η Λίβερπουλ επί της Γουέστ Χαμ με σκορ 1-0, μειώνοντας ξανά τη βαθμολογική της διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στο -3…

Δια πυρός και σιδήρου πήρε τη νίκη η Λίβερπουλ επί της Γουέστ Χαμ με σκορ 1-0, μειώνοντας ξανά τη βαθμολογική της διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στο -3…

Η Λίβερπουλ μπορεί να μην έπεισε με την εμφάνιση της, κόντρα στη Γουέστ Χαμ, ωστόσο κατάφερε ακόμα κι έτσι να πάρει τη νίκη που θα την φέρει ξανά σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο της Premier League. Οι «reds» μετρούν 12 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον περιμένουν ένα… δώρο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο αυριανό ντέρμπι του Μάντσεστερ

Ο Μανέ έδωσε τη λύση

Η Λίβερπουλ ήταν αυτή, η οποία με το «καλημέρα» βρέθηκε πολύ κοντά στο ν’ ανοίξει το σκορ στο Άνφιλντ και ν’ αποβάλλει το όποιο άγχος είχε. Ο Φαμπιάνσκι, όμως, στάθηκε εμπόδιο στο σουτ του Σαλάχ, αποτρέποντας το γρήγορο προβάδισμα των γηπεδούχων.

Η Γουέστ Χαμ βρήκε απαντήσεις στην πρώτη ευκαιρία των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ, ωστόσο είδε το Μανέ να σκοράρει στο 27ο λεπτό, με το γκολ να περνά από έλεγχο του VAR και να μετράει για χιλιοστά καθώς ο Σενεγαλέζος καλυπτόταν από τον ώμο του Ντόουσον.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, αμφότερες οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα, ωστόσο και οι δύο προσπάθειες σταμάτησαν λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Αρχικά ο Ντόουσον ήταν αυτός που απομάκρυνε τη μπάλα πριν περάσει την εστία, και στη συνέχεια ο Αλεξάντερ Άρνολντ αυτός που απέτρεψε την ισοφάριση, μετά από λόμπα του Φορνάλς.

Έδειχναν στα «σφυριά» την εστία και κοίταζαν τις εξέδρες

Η ανάπαυλα βρήκε τη Λίβερπουλ με προβάδισμα, το οποίο ήταν αρκετά εύθραυστο. Το γεγονός αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Γουέστ Χαμ, η οποία επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν συνέβη καθώς οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγες ήταν πολύ άστοχοι. Χαρακτηριστικό παραάδειγμα η φάση του Λαντσίνι στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μέσα στην περιοχή και ολομόναχος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Άλισον.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Λονδίνου έκανε φιλότιμες προσπάθειες να ισοφαρίσει, ωστόσο η Λίβερπουλ παίζοντας καλή άμυνα κράτησε ανέπαφη την εστία και χωρίς να χρειαστεί κάποιο επιπλέον τέρμα πήρε τη νίκη.

Ενδεκάδες:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Κεϊτά (90′ Μίλνερ), Μανέ, Ντίας (96′ Τζόουνς), Σαλάχ (79′ Ζότα)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τζόνσον, Ζουμά, Ντόουσον, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Φορνάλς (93′ Τσέτσερς), Μπόουεν (54′ Μπενραχμά), Λαντσίνι, Βλάσιτς (61′ Νομπλ), Αντόνιο

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News