Κώστας Τσιμίκας: Γιατί το αλάνι απ' το λιμάνι έχει το παρατσούκλι Greek Scouser

Κώστας Τσιμίκας: Γιατί το αλάνι απ’ το λιμάνι έχει το παρατσούκλι Greek Scouser, Λίβερπουλ.

Κάποιο αλάνι απ’ το λιμάνι, είναι προφανώς ο Κώστας Τσιμίκας. Όχι, ο Βασίλης Τσιτσάνης δεν είχε κάτι τέτοιο στο μυαλό του όταν έγραφε το τραγούδι που με τη φωνή του Σταμάτη Κόκκοτα αγαπήθηκε τόσο πολύ. Κάτι τέτοιο είχε προφανώς στο μυαλό του ο Γιουγκεν Κλοπ όταν έτρεχε να σφίξει στην αγκαλιά του τον αμυντικό από τον Λευκώνα Σερρών.

Λιμάνι δεν έχουν οι Σέρρες όμως έχει ο Περαίας στον οποίο μας συστήθηκε, το Έσμπιεργκ στη Δανία όπου έπαιξε στην ομώνυμη ομάδα και φυσικά το Λίβερπουλ. Για το ότι είναι αλάνι -όχι με την έννοια της παρανομίας, αλλά του ανθρώπου που στεριώνει για τα καλά όπου πάει- δεν χωρά αμφιβολία. Ο Κλοπ γι’ αυτό τον κυνηγούσε. Διότι το… αλάνι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Η Λίβερπουλ πανηγύρισε έτσι το όγδοο Κύπελλο Αγγλίας της ιστορίας της και το πρώτο ύστερα από 16 χρόνια. Επικράτησε της Τσέλσι με 6-5 (κανονική διάρκεια και παράταση 0-0).

Λίγο αργότερα, ο Κώστας Τσιμίκας έστελνε και το μήνυμά του: «Έχουμε δύο ακόμα στόχους να πετύχουμε, πάμε για αυτούς και ελπίζουμε όλοι να είναι ευτυχισμένοι. Δεν είμαι ο Έλληνας Scouser είμαι ο Scouser που είναι Έλληνας».

Φρόντισε να το κατοχυρώσει εμπορικά

Αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό το Scouser και τι σχέση έχει με αυτό ο Τσιμίκας, υπάρχει απάντηση. Είναι αυτό που φρόντισε να κατοχυρώσει εμπορικά. Scouse λοιπόν είναι ένας ιδιωματισμός για την ιδιαίτερη προφορά του Merseyside και κυρίως του Λίβερπουλ. Scouser είναι ο… Λιβερπουλιανός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liverpool Echo», τα εμπορικά σήματα «Greek Scouser» και «GREEKSCOUSER», είναι κατoχυρωμένα στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Κώστα Τσιμίκα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε ρούχα, παπούτσια, videogames, παιχνίδια ποδοσφαίρου, αθλητικό εξοπλισμό, διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ και σε αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Φυσικά, μόνο από τον Κώστα Τσιμίκα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News