Λίβερπουλ - Ίντερ 0-1: Ωραίος Λαουτάρο, μοιραίοι… Σαλάχ και Σάντσες

Λίβερπουλ – Ίντερ 0-1: Ωραίος Λαουτάρο, μοιραίοι… Σαλάχ και Σάντσες και στους «8» του UEFA Champions League η Λίβερπουλ.

Τη νίκη αλλά όχι την πρόκριση κατάφερε να πάρει η Ίντερ, η οποία παρότι κέρδισε τη Λίβερπουλ με 1-0 στο Άνφιλντ, τα δύο γκολ που είχε δεχθεί στην Ιταλία την αφήνουν εκτός διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν το γκολ με τον Λαουτάρο, παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων και τα 3 δοκάρια, ο Σάντσες όμως τους άφησε με δέκα παίκτες, λιγοστεύοντας έτσι τις πιθανότητες της ολικής ανατροπής.

Πολλά φάουλ, χαμηλός ρυθμός

Να πιάσει στον… ύπνο την Λίβερπουλ, προσπάθησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ίντερ, με τους Ιταλούς να προσπαθούν να πιέσουν ψηλά και με τις… κλεμμένες μπάλες να προσπαθούν να βγάλουν κάποιες επιθέσεις, καταφέρνοντας μάλιστα να φτιάξουν και την πρώτη τους τελική στο 6ο λεπτό, με τον Ντάμφρις να σουτάρει και τον Άλισον να μπλοκάρει χωρίς καμία δυσκολία.

Η Λίβερπουλ παρότι δέχθηκε μια κάποια… πίεση, αφού πέρασαν τα πρώτα λεπτά και από τη στιγμή που ουσιαστικά δεν απειλήθηκε, κατάφερε να πάρει τη μπάλα στα δικά της πόδια και να είναι εκείνη που έδινε τον ρυθμό στον αγώνα.

Έναν αρκετά χαμηλό βέβαια ρυθμό, κυρίως λόγο των πολλών φάουλ, εκατέρωθεν κάτι που έφερε και την επόμενη ευκαιρία μετά από 15 λεπτά και το 21’ και μια κεφαλιά του Φαν Ντάικ, την οποία και μπλόκαρε με ευκολία ο Χαντάνοβιτς.

Με τον ίδιο τρόπο χτύπησε ξανά, λίγο μετά το 30 λεπτό η Λίβερπουλ, με τους «ρεντς» να χάνουν την μεγαλύτερη φάση του αγώνα, όταν και πάλι από κόρνερ, ο Μάτιπ σηκώθηκε σε σωστό χρόνο, βρίσκοντας δυνατά τη μπάλα, η οποία όμως δεν του έκανε το χατίρι, καθώς βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Από το δεύτερο κόρνερ αυτό, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν μια ακόμη καλή τελική προσπάθεια, με τον Φαν Ντάικ να πιάνει τη κεφαλιά, αλλά τον Σκρίνιαρ να προλαβαίνει τη μπάλα, πριν αυτή πάει προς τα δίχτυα της ομάδας του.

Η Ίντερ η οποία πέρα από την τελική προσπάθεια του 6ου λεπτού, στη συνέχεια δεν μπορούσε να απειλήσει, κατάφερε να βρει ξανά τελική προσπάθεια στο 41ο λεπτό με τον Τσαλχάνογλου να απειλεί από στατική φάση, με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, αλλά τον Άλισον να μην αιφνιδιάζεται και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Ο χαμηλός ρυθμός… κυρίευε το πρώτο μέρος, κάτι που ήταν λογικό να φέρει και την «λευκή» ισοπαλία στο ημίχρονο, παρά την προσπάθεια του Αλεξάντερ Άρνολντ στην τελευταία φάση του 45λέπτου, όταν με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η κόκκινη σταμάτησε τους Ιταλούς

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή των Ιταλών, τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε σχήματα, καθώς στη θέση του Ντε Βρι, μπήκε ο Ντ’ Αμπρόσιο, αλλάζοντας έτσι το σύστημα σε 4-4-2.

Παρά την αλλαγή, η ομάδα που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Λίβερπουλ, με τους «ρεντς» να ανεβάζουν ρυθμό και να μπαίνουν πιο επιθετικά, κάτι που ανέβασε και τον συνολικό ρυθμό της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι σε αυτά τα πρώτα λεπτά έφτασαν μια ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ, με τον Σαλάχ, στο 52ο λεπτό να βρίσκεται φάτσα με το τέρμα και τον Χαντάνοβιτς εξουδετερωμένο , το σουτ του όμως σταμάτησε στο στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν 10 λεπτά αργότερα, καθώς η Ίντερ από τη στιγμή που δεν δεχόταν γκολ, συνέχιζε να είναι μέσα στο παιχνίδι και κατάφερε να βρει γκολ, με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ να σκοράρει με τρομερό σουτ, ανοίγοντας το σκορ.

Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων όμως κόπασαν γρήγορα, καθώς ένα λεπτό μετά το γκολ του Αργεντινού επιθετικού, ο Σάντσες δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο της πρόκρισης, ενώ σταμάτησε και το μομέντουμ της Ίντερ μετά το γκολ.

Η Λίβερπουλ από τη στιγμή που έμεινε με παίκτη παραπάνω, άρχισε και πάλι να γίνετε επιθετική, κλείνοντας τους Ιταλούς στα καρέ τους, δημιουργώντας ουκ ολίγες προσπάθειες για γκολ. Με τον Σαλάχ όμως να είναι… μοιραίος, καθώς στο 77ο λεπτό βρήκε ξανά το δοκάρι.

Παρά τις πολλές ευκαιρίες η Λίβερπουλ δεν έδειχνε να μπορεί να βρει γκολ, ενώ η Ίντερ από τη στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά τον Άλισον. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους «ρεντ» στους «8» της διοργάνωσης και την Ίντερ, να μένει μόνο στους… εγχώριους τίτλους.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τζόουνς, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ, Ζότα

Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Βρι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Βιδάλ, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς, Μαρτίνες, Σάντσες

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News