Άρσεναλ - Λίβερπουλ 0-2: Δεν σταματά πουθενά η «μηχανή» του Κλοπ και έχουμε ξανά πρωτάθλημα

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2: Η Άρσεναλ εμφανίστηκε πολύ διαβασμένη απέναντι στην Λίβερπουλ, όμως δύο στιγμές ποιότητας από τους Ζότα και Φιρμίνο της έδωσε τη νίκη με 2-0 μέσα στο Έμιρεϊτς.

Η Άρσεναλ εμφανίστηκε πολύ διαβασμένη απέναντι στην Λίβερπουλ, όμως δύο στιγμές ποιότητας από τους Ζότα και Φιρμίνο της έδωσε τη νίκη με 2-0 μέσα στο Έμιρεϊτς.

Η ομάδα του Αρτέτα είχε τις στιγμές της, δεν άφησε τους «κόκκινους» να κάνουν το παιχνίδι τους, όμως τελικά οι παίκτες του Κλοπ βρήκαν τον τρόπο και πήραν ένα χρυσό τρίποντο στο Λονδίνο.

Πλέον η Λίβερπουλ μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά από την Μάντσεστερ Σίτι, με τον έναν βαθμό πλέον να δείχνει πως θα έχουμε ένα καταπληκτικό photo finish.

Η Άρσεναλ την υπεροχή στο ημίχρονο, η Λίβερπουλ στις στιγμές

Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς στο Έμιρεϊτς και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα μόλις στο 2ό λεπτό ο Φαν Ντάικ έχασε μια πρωτης τάξεως ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν έπιασε την κεφαλιά από το κόρνερ του Άρνολντ, με τον Ράμσντείλ να αποκρούει δύσκολα.

Από το δεκάλεπτο και μετά όμως η Άρσεναλ έβγαλε ενέργεια και πίεζε την άμυνα της Λίβερπουλ με βαθιές μπαλιές για τους Μαρτινέλι και Σακά που ταλαιπώρησαν τους αμυντικούς των «κόκκινων». Η ομάδα του Κλοπ δεν μπορούσε να αναπτυχθεί για μεγάλο μέρος του πρώτου 45λέπτου, με την απουσία του Σαλάχ που έμεινε στον πάγκο να επηρεάζει την λειτουργία της ομάδας και τους «κανονιέρηδες» να απειλούν σε δύο περιπτώσεις.

Η μεγάλη φάση έλειψε όμως για τους γηπεδούχους και θα μπορούσαν να το πληρώσουν λίγο πριν το ημίχρονο οι παίκτες του Αρτέτα, όταν από την μπαλιά του Άρνολντ, ο Μανέ βγήκε φάτσα με τον Ράμσντεϊλ, όμως το πλασέ του πέρασε αρκετά άουτ.

Το καθάρισε σε επτά λεπτά με Ζότα και Φιρμίνο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Άρσεναλ να είναι αυτή που πήρε την πρωτοβουλία με τον Μαρτινέλι να δημιουργεί πολλά προβλήματα δίχως όμως ανταπόκριση. Η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε με τον Όντεγκααρντ να χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 51′. Ο Τιάγκο έκανε λανθασμένη πάσα προς τα πίσω, με τον Λακαζέτ να κλέβει, να δίνει στον Νορβηγό και τον Άλισον να λέει όχι.

Η Λίβερπουλ όμως σε μία ανύποπτη στιγμή βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Τιάγκο να κάνει μαγική πάσα στον Ζότα, με τον Πορτογάλο με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία να νικά τον Ράμσντεϊλ που φέρει ευθύνη.

Η Λίβερπουλ όμως δεν σταμάτησε εκεί και επτά λεπτά μετά κλείδωσε το ματς. Μετά από φάση διαρκείας και απανωτές ευκαιρίες, ο Ρόμπερτσον έκανε το γύρισμα με τον Φιρμίνο να τέλειο άγγιγμα να κάνει το 2-0 στο 62′.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός έπεσε με την Λίβερπουλ να διαχειρίζεται το αποτέλεσμα και να παίρνει τη νίκη, ενώ παράλληλα μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Σίτι μόλις στον έναν βαθμό.

Ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Γουάιτ, Μαγκαλιάες, Τίρνεϊ, Παρτέι, Τζάκα, Σάκα(77′ Πεπέ), Όντεγκααρντ(67′ Σμιθ Ρόου), Μαρτινέλι, Λακαζέτ(81′ Ενκέτια)

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο(90′ Τζόουνς), Ντίας(56′ Σαλάχ), Ζότα(56′ Φιρμίνο), Μανέ

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News