Γιουβέντους - Βιγιαρεάλ 0-3: Ισπανική φιέστα στο Τορίνο

Γιουβέντους – Βιγιαρεάλ 0-3: Ισπανική φιέστα στο Τορίνο και πρόκριση στους «8» του UEFA Champions League για την Βιγιαρεάλ, κόντρα στην Γιουβέντους.

Μια πολύ μεγάλη πρόκριση, μέσα στο σπίτι της Γιουβένρους, κατάφερε να πάρει η Βιγιαρεάλ, η οποία… σκόρπισε με 3-0 την «Μεγάλη Κυρία».

Οι φιλοξενούμενοι παρότι στο πρώτο μέρος υπέφεραν, από τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες της «Γιούβε», άντεξαν και στο δεύτερο έστησαν πάρτι, πετυχαίνοντας 3 γκολ και αφήνοντας στα… κρύα τους Ιταλούς.

Το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ

Με σκοπό να είναι εκείνη, η ομάδα, που θα ελέγξει τον ρυθμό από την αρχή της αναμέτρησης μπήκε, στον αγωνιστικό χώρο, η Γιουβέντους.

Η «Μεγάλη Κυρία» κατάφερε στα πρώτα λεπτά να… περικυκλώσει την Βιγιαρεάλ στην περιοχή της, με τους Ισπανούς να μην δυσανασχετούν με την εξέλιξη αυτή, δείχνοντας πως δεν θα τους χάλαγε να παίξουν το παιχνίδι της υπομονής και της αντεπίθεσης.

Η πρώτη μεγάλη φάση όμως βγήκε για τους γηπεδούχους, με τον Κουαδράδο να σεντράρει, τον Μοράτα να σηκώνεται μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και να παίρνει μια δυνατή κεφαλιά, ο Ρούλι όμως είχε την απάντηση και κατάφερε να κάνει μια σπουδαία εμφάνιση.

Ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ ήταν πρωταγωνιστής και στο 19ο λεπτό, αυτή τη φορά ο Βλάχοβιτς απείλησε με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, η απάντηση του Αργεντινού τερματοφύλακα όμως ήταν πάλι η ίδια, κρατώντας με αυτόν τον τρόπο το μηδέν.

Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 21ο λεπτό και πάλι με πρωταγωνιστή τον νεαρό φορ της Γιούβε, ο οποίος πετάχτηκε σαν… κόμπρα στο πρώτο δοκάρι και είδε την μπάλα να του έρχεται στο πόδια μετά από πάσα του Ντε Σίλιο, ο ίδιος κατάφερε να κάνει το σουτ, η μπάλα όμως και παρότι ο Ρούλι το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να την… κοιτάει, σταμάτησε στο δοκάρι.

Η «Μεγάλη Κυρία» έδειχνε να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση, η Βιγιαρεάλ όμως παρότι δεχόταν πολλές και επικίνδυνες φάσεις, δεν έδειχνε να τρομάζει και στο 24’ έδωσε τη δική της απάντηση με τον Λο Σέλσο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός κατάφερε να βρει χώρο έξω από την περιοχή και στη συνέχεια να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σέζνι.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν διάθεση να παίξουν κυρίως από τα αριστερά, με τον Εστουπινιάν να κάνει τρομερά πράγματα όταν είχε τη μπάλα στα πόδια του, δυσκολεύοντας αφάνταστα τον Κουαδράδο.

Ο ρυθμός στο πρώτο μέρος ήταν πολύ υψηλός και για τις δύο ομάδες, κάτι που φάνηκε και από τις πολλές τελικές προσπάθειες , κυρίως για την «Γιούβε» η οποία όμως, έβλεπε ένα Ρούλι να βρίσκεται σε εξαιρετικό βράδυ, σταματώντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τους αντιπάλους τους. Τελευταίο… θύμα για το πρώτο μέρος ήταν και πάλι ο Βλάχοβιτς, ο οποίος κατάφερε να παρει μια κεφαλιά από τη γωνία της μικρής περιοχής, όντας αμαρκάριστος, ο Αργεντινός τερματοφύλακας όμως έβαλε και πάλι στοπ.

Στο… τέλος πανηγυρίζουν οι Ισπανοί

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξε κάτι που έφερε αλλαγή και στον ρυθμό. Η «Γιούβε» ναι μεν  συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, άρα και τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, η Βιγιαρεάλ από την άλλη όμως, έδειχνε να έχει μπει με το μυαλό στο να μην δεχθεί γκολ, παρά στο να φτιάξει φάσεις για να βρει ένα γκολ.

Η τακτική προσεγγίσει των Ισπανών στο δεύτερο μέρος φάνηκε πως μπέρδεψε και τους γηπεδούχους, οι οποίοι παρότι είχαν καταφέρει να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να κλείσουν στα καρέ της την Βιγιαρεάλ, δεν έδειχναν σε καμία περίπτωση την ομάδα που είχε βρει αρκετές καλές επιθετικές ενέργειες στο πρώτο μέρος, καθώς δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν καλή ευκαιρία στο δεύτερο.

Σα να μην έφτανε αυτό τα πράγματα για τους Ιταλούς έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς στο 77ο λεπτό, η πρώτη αλλαγή του Ουνάι Έμερι, ο Κοχελίν βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή με τη μπάλα στα πόδια του, όπου και δέχθηκε ένα μαρκάρισμα από τον Ρουγκάνι. Ο διαιτητής μετά από υπόδειξη του VAR, έδειξε την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε η τρίτη αλλαγή της Βιγιαρεάλ, ο Ζεράρ Μορένο, ο οποίος με ψύχραιμη εκτέλεση έκανε το 1-0, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Γιούβε, καθώς σαν να μην έφτανε το γκολ του Ισπανού επιθετικού στο 78’, η Βιγιαρεάλ κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ με τον Πάου Τόρες, μετά από ασίστ του Οριέ στο 85ο λεπτό, βάζοντας τις βάσεις για μια πολύ σπουδαία πρόκριση.

Η Γιουβέντους μετά και το δεύτερο γκολ έδειξε να τα παρατάει και βγήκε όλη μπροστά, μήπως καταφέρει να βρει το θαύμα, όμως μόνο αυτό δεν έγινε, το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματά.

Η Βιγιαρεάλ έβγαινε εύκολα στις αντεπιθέσεις, έχοντας μάλιστα και την αριθμητική υπεροχή και στο 90ο λεπτό, κατάφερε να πάρει και δεύτερο πέναλτι μετά από χέρι του Ντε Λιχτ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νταντούμα, ο οποίος έγραψε το τελικό 3-0.

Γιουβέντους (4-4-2): Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι (79’ Ντιμπάλα), Ντε Σίλιο, Κουαδραδο, Λοκατέλι, Αρτούρ, Ραμπιό, Βλάχοβιτς, Μοράτα (85’ Κιν)

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Ρούλι, Οριέ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Πίνο (65’ Τσουκουέζε), Παρέχο (86’ Πεντράθα), Καπουέ, Τρινγκέρος (64’ Κοχελίν), Λο Σέλσο (74’ Μορένο), Νταντζούμα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News