Ίντερ: Λουκάκου, Ντιμπάλα και Λαουτάρο για μια επίθεση... όνειρο

Η Ίντερ θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Serie A. Ο μεγαλομέτοχος Στίβεν Ζανγκ και οι υπεύθυνοι για την ποδοσφαιρική στρατηγική Μπέπε Μαρότα και Πιέρο Αουζίλιο έχουν «χαράξει» το… μονοπάτι που έχει τέσσερις σταθμούς: την απόκτηση του Ρομέλου Λουκάκου από την Τσέλσι, τη συμφωνία με τον Πάουλο Ντιμπάλα, τη διατήρηση του Λαουτάρο Μαρτίνες και τη διατήρηση ή ενίσχυση του κορμού με ποιοτικούς ρολίστες.

Η επιστροφή του Λουκάκου

Η Ίντερ διαπραγματεύεται με την Τσέλσι την απόκτηση του Ρομέλου Λουκάκου εδώ και αρκετές μέρες. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις με τις δύο ομάδες να ενδιαφέρονται να «κλείσουν» το deal όσο πιο σύντομα γίνεται. Η Ίντερ γιατί θέλει να προλάβει την προθεσμία της φοροαπαλλαγής του μισθού του Βέλγου (decreto crescita) και η Τσέλσι γιατί θέλει να κινηθεί για την απόκτηση των παικτών που αρέσουν στον Τόμας Τούχελ και θα επανέφεραν την ηρεμία στ’ αποδυτήρια.

Οι «μπλε» ζητούν δέκα εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσουν δανεικό και υπάρχει η ιδέα να μπουν και μπόνους. Μαζί με όσα θα… γλιτώσουν από το μισθό του θέλουν να μην έχουν… χασούρα στο δεύτερο έτος απόσβεσης της μεταγραφής του (περί τα 25 εκατομμύρια). Οι «νερατζούρι» για την ώρα δίνουν πέντε εκατομμύρια. Ο Μπέπε Μαρότα τόνισε: «Είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά μπορεί να γίνει». Πιέζει τη διοίκηση να δώσει παραπάνω χρήματα για να τελειώσει η μεταγραφή. Κι ο Λουκάκου, επίσης.

Η Ίντερ, στο μεταξύ, είναι διατεθειμένη να πληρώσει τα 12 από τα 29 εκατομμύρια ευρώ «μεικτά» των ετήσιων αποδοχών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρης Μεταγραφές: Πίρσμαν τριετίας και επίσημα

Οι διαπραγματεύσεις με τον Ντιμπάλα

«Οι προτεραιότητές μας είναι ο Λουκάκου κι ο Ντιμπάλα», είπε επίσης ο Μαρότα. Με τον Αργεντινό που έμεινε ελεύθερος από τη Γιουβέντους οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Του έχουν προσφέρει 5,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο (χωρίς τα μπόνους) για 4ετές συμβόλαιο. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός ζητάει περισσότερα. Η Ίντερ αναμένεται να του κάνει νέα πρόταση που μαζί με τα μπόνους θα φτάνει στα επτά εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η οικογένεια του Ντιμπάλα θέλει να παραμείνει στην Ιταλία, ενώ από το εξωτερικό δεν έχει άλλες σημαντικές προτάσεις με τις ομάδες που ενδιαφέρονται να έχουν ως προτεραιότητα να… αδειάσουν από παίκτες – για παράδειγμα η Ατλέτικο Μαδρίτης. Επιπλέον, οι κινήσεις που κάνει η Ίντερ στην αγορά έχουν μετατρέψει το πρότζεκτ της σε ελκυστικό. Οπότε και γι’ αυτό το deal υπάρχει αισιοδοξία και πεποίθηση πως οι δύο πλευρές θα έρθουν σε κατανόηση.

Η παραμονή του Λαουτάρο

Στο υπάρχων ρόστερ της Ίντερ οι παίκτες που θεωρούνται απαραίτητοι είναι οι εξής: ο Αλεσάντρο Μπαστόνι, ο Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς, ο Νικολό Μπαρέλα κι ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο πρώτος «έκλεισε» τ’ αυτιά του στις προτάσεις που είχε από το εξωτερικό. Ο δεύτερος ανανέωσε. Ο τρίτος μένει. «Τώρα, θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Είναι πολύτιμος για εμάς», τόνισε ο Μαρότα.

Οι προτάσεις που έχει ο Αργεντινός είναι σημαντικές, αλλά κυρίως είναι οι… τρέλες της αγοράς που φοβάται η Ίντερ. Σενάρια, δηλαδή, όπως το να μην μπορέσει η Άρσεναλ να κλείσει σύντομα επιθετικό και να του προσφέρει 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο ή να του «χτυπήσει» την πόρτα η Μπαρτσελόνα ή να είναι η Μπάγερν εκείνη που θα τον «κυνηγήσει».

Ο Μαρτίνες, όμως, για την ώρα δεν δείχνει τάσεις φυγής και μοιάζει σα να έχει πάρει το… μάθημα από το πάθημα του Λουκάκου: «δεν φεύγεις από το σπίτι που είσαι χαρούμενος».

Το υπόλοιπο καστ

Με την Ίντερ αποφασισμένη να «χτίσει» την ομάδα της γύρω από τους τρεις αστέρες, θέλει να δώσει στον Σιμόνε Ιντσάγκι ένα ισχυρό ρόστερ. Τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει με τις συμφωνίες με τον τερματοφύλακα Αντρέ Ονάνα και τον μέσο Χένριχ Μχιταριάν – δύο deals με μηδενικό κόστος αφού αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι.

Ωστόσο, το κλαμπ αντιλαμβάνεται ότι προκειμένου να «χωρέσουν» τα αστέρια αλλά και να διατηρηθεί το μεγαλύτερο μέρος του «κορμού» που οδήγησε τους «νερατζούρι» στο Σούπερ Καπ, στο Κύπελλο και στη δεύτερη θέση, θα πρέπει να «θυσιαστούν» κάποιοι παίκτες. Μέχρι στιγμής, παρελθόν αποτελεί ο Ιβάν Πέρισιτς, ενώ έμειναν ελεύθεροι οι Αντρέα Ρανόκια, Αλεκσάνταρ Κολάροφ και Ματίας Βεσίνο που απελευθέρωσαν ένα σεβαστό ποσό, ενώ το κλαμπ προχώρησε και στην πώληση δύο παικτών που δεν υπολογίζονταν (Μικέλε Ντι Γκρεγκόριο, Αντρό Γκραβιλόν) για 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο παίκτης που μπορεί να γεμίσει το… ταμείο είναι ο Μίλαν Σκρίνιαρ. Η Ίντερ ζητά πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ από την Παρί Σεν Ζερμέν για τον κεντρικό αμυντικό. Επίσης, μιλά με ομάδες της Premier League για την παραχώρηση του Ντένζελ Ντάμφρις.

Για τον τελευταίο, δε, έχει ήδη βρει αντικαταστάτη, τον 21χρονο δεξιό μπακ Ραούλ Μπελανόβα της Κάλιαρι. Θα τον πάρει δανεικό με οψιόν αγοράς, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει μαζί του για 4ετές συμβόλαιο με αποδοχές 800.000 ευρώ τον χρόνο. Για αντί-Σκρίνιαρ, τώρα, θέλει τον Μπρέμερ από την Τορίνο.

Τα κομμάτια του παζλ σιγά σιγά ενώνονται και το πρότζεκτ της Ίντερ για την επιστροφή στην κορυφή της Ιταλίας, αλλά και για μια καλύτερη πορεία στο Champions League παίρνει μορφή.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News