Ντόρτμουντ: Δείχνει την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία

Ντόρτμουντ: Φιλοξενεί σε ξενώνες και προπονήσεις νέους αθλητές που έρχονται από την Ουκρανία.

Σύσσωμη η γερμανική κοινή γνώμη έχει σταθεί στο πλευρό του ουκρανικού λαού, μετά την εισβολή των Ρώσων στα εδάφη της χώρας. Δεν θα μπορούσε να μην συμβεί αυτό και με τις ποδοσφαιριστές ομάδες της Γερμανίας, που δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Μια από αυτές, η Ντόρτμουντ αποφάσισε να φιλοξενήσει τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές στους ξενώνες και στις προπονήσεις της.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η FIFA θέλοντας να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ουκρανικές και ρωσικές ομάδες  ν’ αποχωρήσουν από δύο χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο, αποφάσισε να τους δώσει το δικαίωμα να μετακινηθούν σε όποια χώρα και ομάδα επιθυμούν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Οι περισσότερες, αν όχι όλες γερμανικές ομάδες, αποφάσισαν να μην κάνουν χρήση του «παράθυρου» σε ότι αφορά πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν μιλάμε για νέα παιδιά που ουσιαστικά είναι πρόσφυγες.

Από τη Ζόρια και την Ντινάμο στην Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ λοιπόν, αποφάσισε να φιλοξενήσει στους ξενώνες και στις προπονήσεις της τρεις αθλητές που προέρχονται από ουκρανικές ομάδες. Ο λόγος γίνεται και τον Ράιμοντ Φρίμπονγκ Ογούσου της Ζόρια Λουχάνσκ, τον Αλάν Οσί της Ντινάμο Κιέβου κι έναν τρίτον, άγνωστων προς ώρας, λοιπών στοιχείων. Ο πρώτος είναι ένας 19άχρονος Γκανέζος που βρέθηκε στην δύνη του πολέμου, αγωνιζόμενος στην β’ ομάδα της Ζόρια που προέρχεται από τις πρώτες περιοχές (Λουχάνσκ) που επλήγησαν από την ρωσική εισβολή. «Οι βόμβες και οι ρουκέτες έπεφταν παντού, μπορούσες να τις ακούσεις. Ο πόλεμος ερχόταν όλο και πιο κοντά μας και φοβόμασταν. Τότε αποφάσισα να φύγω», είπε ο νεαρός Αφρικανός που έκανε αρκετές ημέρες για να διασχίσει την Ουκρανία, να περάσει στην Πολωνία και εν συνεχεία να βρεθεί στο Ντόρτμουντ όπου την περασμένη Δευτέρα έκανε την πρώτη του προπόνηση. «Τώρα ευτυχώς είμαι εδώ και κάνω προπόνηση με την Μπορούσια, βγάζοντας φωτογραφίες με τον Χάαλαντ, είναι τρελό!»

Ο Αλάν Οσί είναι ένας 20άχρονος Συριακής καταγωγής Ουκρανός, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 2017 στα τμήματα υποδομής της Σαχτάρ Ντόνετσκ και στην συνέχεια εντάχθηκε στην Ντινάμο Κιέβου, έχοντας δοθεί δανεικός σε Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) και Τορπέντο Ζχοντίνο (Λευκορωσία).

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News