Ντόρτμουντ - Αρμίνια Μπίλεφεντ 1-0: Ένα και να... καίει δια χειρός Βόλφ

Η Ντόρτμουντ επικράτησε της Αρμίνια με 1-0 χάρη στο γκολ του Βολφ, για την 26η αγωνιστική της Bundesliga και παραμένει σταθερά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Αν και δεν μας έχει συνηθίσει σε μόνο ένα γκολ, η Ντόρτμουντ κατάφερε να επικρατήσει της Αρμίνια με 1-0 για την 26η αγωνιστική της Bundesliga και παραμένει σταθερά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ από την αρχή του ματς είχε κάνει φανερές τις… διαθέσεις της για μία εύκολη νίκη, επιλέγοντας από νωρίς έναν επιθετικό τρόπο παιχνιδιού. Η Αρμίνια δεν «μάσησε» και μέσα στο πρώτο τέταρτο είχε δοκιμάσει να απειλήσει δύο φορές το τέρμα των Βεσταφλών, με τον Κόμπλε ωστόσο να απομακρύνει εύκολα.

Ο Βόλφ την γλύκανε, ο ρέφερι την πίκρανε….

Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους και στο 20ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Χάζαρντ, ο Βόλφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα χαμηλό σουτ από κοντά, κάνοντας το 1-0. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης, δέκα λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Ορτέγκα ωστόσο να τον κόβει πριν απειλήσει.

Οι δύο επίμαχες φάσεις του αγώνα είχαν χρώμα «κίτρινο» και μόλις ένα λεπτό διαφορά. Στο 30ο λεπτό, ο Μπέλινγχαμ δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα και αμέσως μετά ο πάγκος της ομάδας του «φώναζε» για χέρι του Χακ, ζητώντας πέναλτι. Ωστόσο, σε καμία από τις δύο περιπτώσεις ο ρέφερι δεν τους έκανε το… χατίρι!

Η Ντόρτμουντ δεν πτοήθηκε, ενώ μάλιστα είχε τρομερή ευκαιρία να διευρύνει το σκορ της λίγο πριν πάει στα αποδυτήρια, με τον Μάλεν να πραγματοποιεί εντυπωσιακό σπριντ και να δοκιμάζει σουτ από την άκρη της περιοχής, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι.

Κάπου το χουμε ξαναδεί

Το δεύτερο ημίχρονο, το «έργο» μπήκε σε επανάληψη, με την Ντόρτμουντ να απειλεί με το καλημέρα. Την αρχή έκανε ο Μπέλιγχαμ, ο οποίος αφού πέρασε με μαεστρία την άμυνα της Αρμίνια, έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 59ο λεπτό, ο Μαλέν με ένου σουτ-κεραυνό τράνταξε το δοκάρι του Μορένο.

Όσο η ώρα περνούσε και οι γηπεδούχοι δεν σημείωναν κάποιο τέρμα, τόσο η Αρμίνια πίεζε για την ισοφάριση, με χαρακτηριστική φάση το σουτ-δυναμίτη του Μπέλο στο 80ο λεπτό, το οποίο ωστόσο απομακρύνθηκε από την αντίπαλη άμυνα. Τα λεπτά των καθυστερήσεων δεν επεφύλασσαν κάτι διαφορετικό, με τους Βεστφαλούς να παίρνουν την νίκη.

 

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Πάσκαλ, Τζαν, Πονγράντσιτς, Σουλτς, Νταχούντ, Βίτσελ, Βολφ, Μπέλιγχαμ, Αζάρ, Μάλεν

Aρμίνια: Μορένο, Μπρούνερ, Πίπερ, Αντράντε, Μπέλο, Σεπφ, Βασιλειάδης, Βίμερ, Ουκουγκάβα, Χακ, Λάσμε

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News