ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 2-3: Πλησιάζει τη Μπάγερν και βάζει «φωτιά» στο πρωτάθλημα

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 2-3: Σε ένα παιχνίδι must win η Ντόρτμουντ κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-3) κόντρα στην Χόφενχαϊμ και μείωσε στο -3 από την Μπάγερν Μονάχου…

Σε ένα παιχνίδι must win η Ντόρτμουντ κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-3) κόντρα στην Χόφενχαϊμ και μείωσε στο -3 από την Μπάγερν Μονάχου…

Οι Βεστφαλοί από την αρχή ξεκίνησαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και στο 6ο λεπτό βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Οι παίκτες του Ρόζε συνεργάστηκαν εκπληκτικά, με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Χάαλαντ, ο οποίος με ένα απλό tap-in έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπάουμαν.

Το γρήγορο γκολ δεν… σόκαρε τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν τον έλεγχο στην αναμέτρηση και αμέσως δημιούργησαν επιθετικές ευκαιρίες. Η τελευταία από αυτές βρήκε το στόχο για τη Χόφενχαϊμ, με τον Κράμαριτς να σκοράρει πλασάροντας όμορφα μετά τη σέντρα του Μπεμπού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Οκτώ λεπτά ήταν αρκετά για την Ντόρτμουντ

Στην επανάληψη, οι παίκτες της Ντόρτμουντ μπήκαν αρκετά αποφασισμένοι για να νικήσουν το παιχνίδι και να πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο». Δύο λεπτά, πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, ο Ρόις μετά την μπαλιά του Μάλεν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα (66′) ο Ράουμ δεν κατάφερε να διώξει σωστά την μπάλα μετά την παράλληλη του Μπέλιγχαμ, δίνοντας στους φιλοξενούμενους δύο τέρματα προβάδισμαν (3-1).

Οι παίκτες της Χόφενχαϊμ δεν τα παράτησαν με το 3-1, δίνοντας εκ νέου νόημα στην αναμέτρηση. Στο 77′ οι γηπεδούχοι, με το Ρότερ, σκόραραν ξανά κάνοντας «θρίλερ» το τελευταίο 10λεπτο στην PreZero Arena.

Ωστόσο, οι Βεστφαλοί αμύνθηκαν σωστά, φεύγοντας εν τέλει από την έδρα της Χόφενχαϊμ με μία πολύ σημαντική νίκη, μειώνοντας στους τρεις βαθμούς από την κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο από την Μπάγερν Μονάχου.

Ενδεκάδες:

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Ράουμ (83′ Μπρούν), Χούμπνερ (63′ Νορντβέιτ), Βογκτ, Ρίτσαρντς, Τζέιγκερ (62′ Ρούντι), Στίλερ, Μπέμπου, Μπαουμγκάρτνερ (9′ Ρότερ), Νταμπούρ, Κράμαριτς

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Βολφ (56′ Ζακαντού), Ακαντζί (83′ Πόνγκρατσιτς), Χούμελς, Γκερέιρο, Μπραντ (56′ Χαζάρντ), Νταχούντ, Μπέλιγχαμ, Ρόις, Μάλεν (83′ Μουκοκό), Χάαλαντ (63′ Βίτσελ)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News