Έρλινγκ Χάαλαντ: Η Έβερτον μπορούσε να τον πάρει... τσάμπα αλλά δεν τον ήθελε

Η κατάληξη του Έρλινγκ Χάαλαντ στην Premier League, ήταν σαν να έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Ο πατέρας του Αλφ- Ινγκε αγωνίστηκε με τη φανέλα των Νότιγχαμ Φόρεστ, Λιντς και Μάνστεστερ Σίτι στο παρελθόν, ενώ ο ίδιος γεννήθηκε στο Λιντς, τον Ιούλιο του 2000. 

Όπερ και εγένετο και ο θηριώδης επιθετικός αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές των τελευταίων ετών, επιλέγοντας τελικά την Μάντσεστερ Σίτι, ανάμεσα σε ηγεμονικές προτάσεις από την αφρόκρεμα της Ευρώπης. Το ταξίδι στον κόσμο του ποδοσφαίρου ξεκίνησε στις ακαδημίες της πόλης του, Bryne και ακολούθησε η Μόλντε και η Σάλτσμπουργκ, πριν απογειωθεί στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου αναδείχτηκε κυπελλούχος Γερμανίας, μετρώντας συνολικά 86 γκολ σε 89 εμφανίσεις. 

Τι θα είχε συμβεί όμως εάν ο σκάουτερ της Έβερτον, είχε πείσει τα «ζαχαρωτά» να επενδύσουν στον 15χρονο τότε επιθετικό της ακαδημίας της νορβηγικής Bryne; Όπως αποκάλυψε στους Times, ο Σκανδιναβός Μπράιαν Κινγκ είχε διαβλέψει το ταλέντο του νεαρού και τον πρότεινε αμέσως στο σύλλογο του Mέρσεϊσαϊντ. «Θα μπορούσαμε να τον είχαμε με 60.000 λίρες, όμως κατέληξαν ότι ήταν τόσο νέος και τόσο μεγαλόσωμος, που μόλις μεγάλωνε και άλλοι παίκτες μεγάλωναν επίσης, θα έχανε την αποτελεσματικότητά του. Αλλά, φυσικά, αυτό δεν συνέβη. Απλώς έγινε ακόμα πιο δυνατός, ακόμα πιο γρήγορος και ακόμα καλύτερος», παραδέχτηκε ο Κινγκ. 

Ο σύλλογος συνέχισε να παρακολουθεί τον Χάαλαντ και ο τότε διευθυντής  ποδοσφαίρου Στιβ Γουόλς – που παρακολουθούσε επίσης τον Ριγιάντ Μαχρέζ, τον Τζέιμι Βάρντι και τον Ν’ Γκολό Καντέ για τη Λέστερ- είχε καταφέρει να φτάσει σε νέα συμφωνία με τη Μόλντε, ύψους 3,4 εκατομμυρίων λιρών για τον Νορβηγό, αλλά δεν υποστηρίχθηκε από τον ιδιοκτήτη, Φάρχαντ Μοσίρι. Και κάπως έτσι χάθηκε ο Χάαλαντ, με την Έβερτον να τον αντιμετωπίζει ως αντίπαλο από τη νέα σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News