Τσέλσι: Το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών - Οι «φευγάτοι» και τα «μπαμ» που έρχονται

Ηταν απολύτως γνωστό στο περιβάλλον της Τσέλσι ότι αυτό το καλοκαίρι θα ήταν ιδιαίτερο και δύσκολο, καθώς η εποχή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα έπειτα από 19 χρόνια, με τα διοικητικά ηνία να περνούν στον Τοντ Μπόελι.

Παρ’ όλα αυτά, οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και σε επίπεδο ρόστερ, διότι όπως όλα δείχνουν, ο Τόμας Τούχελ είναι υποχρεωμένος να μπει σε διαδικασία μονταρίσματος μίας ομάδας που θα αλλάξει σε πολλά. Παρελθόν από τους Λονδρέζους αποτελούν ήδη οι Λουκάκου, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν και Σαούλ Νίγκεθ, αλλά αναμένεται την πόρτα της εξόδου να περάσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές. Κέπα, Αθπιλικουέτα, Πούλισικ, Βέρνερ βρίσκονται στη… βιτρίνα του «Στάμφορντ Μπριτζ» και με μία συμφέρουσα πρόταση θα αποχωρήσουν, ενώ δεν υπολογίζονται ούτως ή άλλως οι Εμερσον και Μπατσουαγί, που ήταν δανεικοί σε Λιόν και Μπεσίκτας αντίστοιχα.

Ερχονται τα «μπαμ»

Από την άλλη πλευρά, ο Τοντ Μπόελι που ανέλαβε το πολύ δύσκολο έργο της διαδοχής του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είναι και ο πιο επιτυχημένος ιδιοκτήτης της ιστορίας της Τσέλσι, είναι ουσιαστικά υποχρεωμένος να κρατήσει υψηλά τον πήχη και των προσδοκιών και του ενθουσιασμού των φίλων των «μπλε». Έπειτα από μία περίοδο προσαρμογής στη νέα κατάσταση, φαίνεται ότι έχει δοθεί η εντολή να φουλάρουν οι μηχανές και ήδη η Τσέλσι είναι μια ανάσα από την απόκτηση του Ραφίνια από τη Λιντς, τον οποίο κυνηγούσαν Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα. Ειδικά οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν παραιτηθεί ακόμα από την απόκτηση του Βραζιλιάνου εξτρέμ, αλλά δύσκολα θα τα καταφέρουν, αφού η Τσέλσι έχει κινηθεί πολύ δυναμικά.

Η περίπτωση Ματάις ντε Λιχτ

Το δεύτερο «μπαμ» που στοχεύει η Τσέλσι, είναι αυτό με την απόκτηση του Ματάις ντε Λιχτ. Ο Ολλανδός ποτέ δεν έδεσε με τη Γιουβέντους και από τη στιγμή που οι δύο πλευρές δεν βρίσκουν τη χρυσή τομή για την ανανέωση του συμβολαίου τους, είναι κοινό μυστικό ότι ψάχνουν τη λύση για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Από τη μία και ο ντε Λιχτ να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα και από την άλλη η Γιούβε να βάλει περίπου 100 εκατ. ευρώ στα ταμεία της, καθώς τόσο κοστολογεί τον 22χρονο. Τελευταίο και πιο «ηχηρό» χτύπημα είναι αυτό με τον Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο Αγγλος δεν υπολογίζεται από τη Σίτι, ο ίδιος θέλει τη μετακόμισή του, η Τσέλσι δίνει τα περίπου 60 εκατ. ευρώ που είναι η τιμή του παίκτη, οπότε όλα συγκλίνουν στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News