Τσέλσι: Τέσσερις κάτοχοι διαρκείας, που διαχειρίζονται 50 δις, υπέβαλλαν προσφορά

Μια κοινοπραξία Βρετανών, που αποτελείται από οπαδούς και κατόχους διαρκείας της Τσέλσι, επιβεβαίωσε ότι έχει κάνει μια προσφορά για την αγορά του συλλόγου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Centricus, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Λονδίνο, ένωσε τις δυνάμεις της με τον Jonathan Lourie της Cheyne Capital και τον Bob Finch της Talis Capital, πρώην κάτοχο του πλειοψηφικού πακέτου της Νόρτζελαντ, για να υποβάλουν προσφορά πριν τη λήξη της προθεσμίας, το βράδυ της Παρασκευής (18/3). Ο Lourie, ο Finch, ο συνιδρυτής της Centricus, Nizar Al-Bassam και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Garth Ritchie, είναι όλοι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της Τσέλσι. 

«Επιβλέπουμε περιουσιακά στοιχεία ύψους 47,5 δισεκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο Al-Bassam μέσω Zoom. «Έχουμε επικεντρωθεί στο περιεχόμενο για πολλά χρόνια, η δουλειά της FIFA, η δουλειά της UEFA, βασίζονται στην άποψή μας ότι το περιεχόμενο είναι μια πολύ, πολύ κυρίαρχη πτυχή της τεχνολογίας στο μέλλον και ο αθλητισμός είναι μια πολύ βασική, πτυχήτου περιεχομένου. Είναι σημαντικό για την εύρεση ενός νέου ιδιοκτήτη για την Τσέλσι, επειδή ο σύλλογος βγάζει χρήματα με ταχύτερο ρυθμό από όσο θα έπρεπε, ενώ υπάρχει αβεβαιότητα. Έχω τις ίδιες θέσεις στη σουίτα Tambling και τις ίδιες θέσεις στη Δυτική κερκίδα για 10 χρόνια. Ανησυχώ για το προσωπικό εκεί όταν βλέπω αυτή την αναταραχή», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους να μας φιλοξενούν όταν μπαίνουμε μέσα. Είναι καταπληκτικοί για εμάς. Βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους στις εξέδρες να μας προσέχουν και τους νιώθω.  Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε σε μια πρόταση που να ευθυγραμμίζει την ιδιοκτησία του συλλόγου με μακροπρόθεσμους επενδυτές με βαθιά ιστορία με τον σύλλογο. Εάν κοιτάξετε την πρόταση που υποβάλαμε, η διατήρηση της ως εξ ολοκλήρου βρετανικής χρηματοοικονομικής πρότασης είναι ο πυρήνας σε αυτό. 

Υπάρχουν πολλοί πολύ επιτυχημένοι σύλλογοι που χρηματοδοτούνται από διεθνείς επενδυτές, αλλά σε αυτήν την περίπτωση μετά από δύο δεκαετίες εξαιρετικής επιτυχίας από τον σύλλογο, ο σύλλογος έχει τη βάση των οπαδών με τους πόρους για να στηρίξει τον σύλλογο για να διατηρήσει αυτή την επιτυχία. Αυτό είναι το ξεχωριστό σε αυτήν την πρόταση. Έχουμε ενδιαφερθεί για το σύλλογο και στο παρελθόν. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου υπήρχαν φήμες ότι ο σύλλογος ήταν προς πώληση, αλλά τελικά δε συνέβη. Η προσφορά μας είναι εξ ολοκλήρου εγχώρια, δεν έχουμε ξένους επενδυτές, επομένως χρησιμοποιούμε εγχώρια κεφάλαια που νομίζω ότι είναι αρκετά αξιοσημείωτα. Όλοι παρακολουθούμε τους αγώνες με τα παιδιά μας.  Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς έρχεται απλώς επειδή είμαστε οπαδοί ή απλώς επειδή αγαπάμε το ποδόσφαιρο», τόνισε. 

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι το όραμά τους είναι μακροπρόθεσμο. «Οι προσδοκίες από τους οπαδούς, τις ρυθμιστικές αρχές, είτε είναι η FA ή η Premier League είτε από την κυβέρνηση, θα ήταν να μην υπάρξει πώληση αυτού του συλλόγου τα επόμενα πέντε ή 10 χρόνια.  Έτσι, αυτό θα έπρεπε να είναι μια πολύ, πολύ μακροπρόθεσμη δέσμευση. Η δέσμευση είτε για την επέκταση του γηπέδου, είτε για ένα νέο στάδιο είναι μια δέσμευση μισής δεκαετίας και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την κοινότητα, το συμβούλιο και τους φιλάθλους».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News