Τσέλσι: Στα χέρια του Τοντ Μπόλι με συμφωνία αξίας 5 δις ευρώ

Ο Τοντ Μπόλι θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, στη μετά Αμπράμοβιτς εποχή.

Ο Ρώσος μεγιστάνας την έθεσε την Τσέλσι προς πώληση, μετά τις κυρώσεις λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η νέα σελίδα είναι έτοιμη. Ο Τοντ Μπόλι, συνιδιοκτήτης των LA Dodgers θα είναι ο νέος ισχυρός άνδρας.

Η πώληση θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, με το ποσό που θα καταβληθεί να αγγίζει τα 2.5 δις λίρες, ενώ ακόμα 1.75 δις λίρες θα δαπανηθούν για περαιτέρω επενδύσεις του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της Τσέλσι

«Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι για μια νέα ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τους Τοντ Μπέλι, Κλίρλεϊκ Κάπιταλ, Μαρκ Γουόλτερ και Χάνσοεργκ Γουάις, για την απόκτηση του συλλόγου.

Από τη συνολική επένδυση που θα πραγματοποιηθεί ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών, θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των μετοχών του συλλόγου και τα όποια έσοδα θα κατατεθούν σε παγωμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου με την πρόθεση να δωρίσουν το 100% σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως επιβεβαίωσε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Για τη μεταφορά των εσόδων από τον δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτείται έγκριση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες θα βάλουν 1,75 δισεκατομμύρια λίρες σε περαιτέρω επενδύσεις προς όφελος του συλλόγου. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις στο Στάμφορντ Μπριτζ, την Ακαδημία, την ομάδα γυναικών και το Kingsmeadow, όπως και συνεχή χρηματοδότηση για το Ίδρυμα της Τσέλσι.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News