Tσέλσι: Ποιος είναι ο 86χρονος Ελβετός που θέλει να την αγοράσει από τον Αμπράμοβιτς

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, τρεις είναι οι υποψήφιοι αγοραστές της Τσέλσι που θα καταθέσουν προσφορές στον Ρομάν Αμπράμοβιτς

Δεν τους κατονόμασε, αλλά ένας από αυτούς αποκάλυψε ο ίδιος την ταυτότητά του. Πρόκειται για τον Ελβετό επιχειρηματία Χανς Γιοργκ Βις ο οποίος δήλωσε ότι σκέφτεται να αγοράσει την Τσέλσι

Ο Χανς Γιοργκ Βις είναι ένας 86χρονος Ελβετός επιχειρηματίας. Το Forbes υπολογίζει την περιουσία του σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια (451ος στην κατάταξη ενώ ο Αμπράμοβιτς με 14,5 δισ. βρίσκεται στην 142η θέση).

Ο Βις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελβετία. Σπούδασε στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης και στη συνέχεια στο Χάρβαρντ. Στις ΗΠΑ -1977 – άνοιξε την πρώτη επιχείρηση κι έκανε περιουσία.

Η Synthes USA κατασκευάζει και πουλά ιατρικό εξοπλισμό. Αφού γιγαντώθηκε την πούλησε το 2012 στην Johnson & Johnson για 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Βις είναι γνωστός και για το φιλανθρωπικό έργο. Έχει δώσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία του περιβάλλοντος, στην ίδρυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και στην ανάπτυξη των επιστημών.

Ο Ελβετός ασχολείται και με την πολιτική. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ. 

Γιατί όμως ενδιαφέρεται τώρα στα γεράματα να αποκτήσει την Τσέλσι;

Αυτό το γνωρίζει μόνο εκείνος. Πολλοί εικάζουν ωστόσο ότι πίσω από την κίνησή αυτή βρίσκεται ο Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ των Dodgers, Τόντ Μπόιλι, που είναι συνέταιρος του Βις στην εταιρεία Eldridge, η οποία επενδύει σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News