ΤΣΕΛΣΙ: Η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα αγωνιστεί με διαιτητές... ρομπότ

ΤΣΕΛΣΙ: Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο θα λάβει χώρα στο Άμπου Ντάμπι, η Τσέλσι θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που σε αναμέτρησή της θα έχει διαιτητές «ρομπότ»…

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο θα λάβει χώρα στο Άμπου Ντάμπι, η Τσέλσι θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που σε αναμέτρησή της θα έχει διαιτητές «ρομπότ»…

Σε μία προσπάθεια της FIFA για να παίρνονται ακαριαία οι αποφάσεις, σχετικά με φάσεις που αφορούν το offside, μία νέα τεχνολογία πρόκειται να εφαρμοστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στο οποίο θα συμμετέχει η Τσέλσι, ως κάτοχος του Uefa Champions League.

Πιο συγκεκριμένα, στις αναμετρήσεις που θα λάβουν χώρα στο Άμπου Ντάμπι, θα γίνει χρήση των διαιτητών «ρομπότ».

Τι είναι οι διαιτητές – ρομπότ:

Οι διαιτητές «ρομπότ» ή αλλιώς το σύστημα παρακολούθησης άκρων αποτελείται από ειδικές κάμερες, οι οποίες είναι τοποθετημένες στην οροφή των σταδίων.

Οι εν λόγω κάμερες θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από 29 σημεία του σώματος, να δημιουργούν έναν εικονικό παίκτη. Με αυτή την τεχνολογία, η απόφαση για το αν καλύπτεται ή όχι ένας επιτειθέμενος, θα παίρνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και η εξέταση για πιθανό οφσάιντ δεν θα είναι τόσο χρονοβόρα, όπως είναι τώρα.

Μάλιστα, στη FIFA τονίζεται πως η τεχνολογία αυτή προορίζεται να εφαρμοστεί στο Μουντιάλ του Κατάρ, τον Νοέμρβιο του 2022, ενώ η πρώτη διοργάνωση που θα τη δοκιμάσει είναι η Premier League.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News