Τσέλσι: Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς - Τι γίνεται με την Τσέλσι

Τσέλσι: Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Ρομάν Αμπράμοβιτς – Τι γίνεται με την Τσέλσι

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα (10/03) ότι επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε επτά Ρώσους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων των Ρομάν Αμπράμοβιτς, Ιγκόρ Σετσίν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ, οι οποίοι εντάχθηκαν στον κατάλογο κυρώσεων.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε σχετικά, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις, ανέφερε στο Twitter: «Προτεραιότητά μας είναι να ζητήσουμε από αυτούς που επέτρεψαν στο καθεστώς Πούτιν, να λογοδοτήσουν. Οι σημερινές κυρώσεις προφανώς έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Τσέλσι και τους οπαδούς της. Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος και το εθνικό πρωτάθλημα δεν πλήττονται από αυτές τις σημαντικές κυρώσεις. Για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται και να λειτουργεί, εκδίδουμε μια ειδική άδεια που θα επιτρέψει την εκπλήρωση των αγώνων, την πληρωμή του προσωπικού και τους υπάρχοντες κατόχους εισιτηρίων να παρακολουθήσουν αγώνες. Ξέρω ότι αυτό φέρνει κάποια αβεβαιότητα, αλλά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με το πρωτάθλημα και τους συλλόγους για να συνεχίσει να παίζεται το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι είναι πολιτιστικά αγαθά και το θεμέλιο των κοινοτήτων μας. Δεσμευόμαστε να τους προστατεύσουμε».

Ο Αμπράμοβιτς είναι ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ο Ντεριπάσκα έχει μερίδια στον όμιλο En+, ο Σετσίν είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bank Rossiya.

Επίσης, οι αρμόδιες Αρχές, ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι να συνεχίσει να συμμετέχει στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε στον ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς, αλλά η πώληση του συλλόγου του Στάμφορντ Μπριτζ είναι πλέον σε αναμονή. Όπως αναφέρουν οι Times, το κλαμπ δεν θα επιτρέπεται να πουλήσει άλλα εισιτήρια – μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας μπορούν να πάνε στους αγώνες για το άμεσο μέλλον. 

«Η άδεια θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και θα συνεργαστούμε στενά με τις ποδοσφαιρικές αρχές», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Τσέλσι συνεχίζει την προετοιμασία της για το εκτός έδρας παιχνίδι της Πέμπτης (10/3, 21:30) στην Premier League με τη Νόριτς κανονικά, αλλά όλοι στο σύλλογο θα αρχίσουν τώρα να εξετάζουν τις λεπτομέρειες της τρέχουσας κατάστασης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News