Τσέλσι: Ανήσυχος ο Τούχελ για τη στοχοποίηση της ομάδας λόγω Αμπράμοβιτς - Πούτιν

Τσέλσι: Ανήσυχος ο Τούχελ για τη στοχοποίηση της ομάδας λόγω της σχέσης του Αμπράμοβιτς με τον Πούτιν

Ο Τόμας Τούχελ εξέφρασε την ανησυχία του ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επικρατεί «τεράστια αβεβαιότητα» στην Τσέλσι, με αφορμή τη σύνδεση του ιδιοκτήτη Ρόμαν Αμπράμοβιτς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο τεχνικός των «μπλε» δήλωσε σχετικά με τις κατηγορίες από Βρετανούς βουλευτές ότι ο μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, αποτελεί μέρος της κυβερνητικής στρατηγικής της Ρωσίας, αλλά και την πιθανότητα για πιθανές κυρώσεις: «Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι αυτό δεν είναι ένα θέμα και συμφωνώ», παραδέχτηκε, μιλώντας ενόψει του αυριανού τελικού του Carabao Cup, με αντίπαλο τη Λίβερπουλ. «Η κατάσταση για μένα και για όλους εδώ, για τους παίκτες, είναι φρικτή. Κανείς δεν το περίμενε αυτό. Είναι αρκετά εξωπραγματικό, θολώνει το μυαλό μας, θολώνει τον ενθουσιασμό προς τον τελικό και φέρνει τεράστια αβεβαιότητα. Πολύ περισσότερο σε όλους τους ανθρώπους και τις οικογένειες που είναι στην πραγματικότητα περισσότερο εμπλεκόμενοι αυτή τη στιγμή από εμάς και οι σκέψεις μας είναι προφανώς μαζί τους, κάτι που είναι απολύτως σημαντικό. Κατανοούμε απόλυτα την απόφαση και είναι απολύτως για τον χειρότερο λόγο».

«Αδιανόητος για μένα ο πόλεμος, δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει» 

Παράλληλα τόνισε ότι θα προτιμούσε να μιλήσει καθαρά για το ποδόσφαιρο, αλλά συνειδητοποίησε ότι ήταν αδύνατο εν μέσω γεγονότων τέτοιου μεγέθους και αναγνώρισε ότι η Τσέλσι, ο μόνος ρωσικής ιδιοκτησίας σύλλογος της Premier League, μπορεί να γίνει στόχος της αντίδρασης του αντιπολεμικού αισθήματος.  «Σε κάποιο βαθμό μπορώ να κατανοήσω τις επικριτικές απόψεις για τον σύλλογο, για εμάς που εκπροσωπούμε αυτόν τον σύλλογο», είπε ο Τούχελ. «Μπορώ να το καταλάβω αυτό και δεν μπορούμε να απελευθερωθούμε πλήρως από αυτό. Ίσως ο κόσμος καταλαβαίνει ότι εγώ ως προπονητής ή οι παίκτες, δεν έχουμε τη γνώση του τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν έχουμε τόσο πολλές εσωτερικές πληροφορίες όπως νομίζετε, και στο τέλος —και δεν με καταλαβαίνετε λάθος— νομίζω ότι προέρχονται επίσης από την ομάδα και από το προσωπικό, και συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου, για να μην είμαι ίσως πολιτικός.  Αυτή τη στιγμή δεν νιώθουμε υπεύθυνοι για όλα αυτά. Νιώθουμε ότι είναι φρικτό και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Ο πόλεμος στην Ευρώπη ήταν αδιανόητος για μένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο αντίκτυπος είναι σαφής και οι συζητήσεις έχουν αντίκτυπο. Ας είμαστε λίγο πιο υπομονετικοί και ας καταλάβουμε τα μεγέθη και μετά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Αμπράμοβιτς διατηρεί σθεναρά την ανεξαρτησία του από τον Πούτιν, ενώ υπάρχει μια σχέση και υπήρξαν εκκλήσεις για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του, συμπεριλαμβανομένης της Τσέλσι, με επικεφαλής τον Κρις Μπράιαντ, τον βουλευτή της Ρόντα στη Νότια Ουαλία.  Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εναντίον του, αλλά η απειλή για περισσότερα αντίποινα εναντίον του και άλλων Ρώσων ολιγαρχών παραμένει πιθανή, ανάλογα με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, και αυτό κάνει τη ζωή σαφώς άβολη για τον ελεύθερα σκεπτόμενο Γερμανό προπονητή.  «Γνωρίζω όλα αυτά τα σενάρια και όλες αυτές τις συζητήσεις αυτή τη στιγμή», είπε ο  Τούχελ. «Θα ήθελα πολύ να πάρω το δικαίωμά μου να μην σχολιάσω αυτό μέχρι να ληφθεί μια απόφαση. Αλλά το γνωρίζουμε και μας αποσπά την προσοχή, μας ανησυχεί».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News