Μπέρνλι - Τσέλσι 0-4: Το… καθάρισε στο δεύτερο με εκπληκτικούς Τζέιμς και Χάβερτζ

Ένα εύκολο τρίποντο κατάφερε να πανηγύρισει η Τσέλσι, η οποία πέρασε με 4-0 από την έδρα της Μπέρνλι, πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ στο δεύτερο μέρος.

Οι Λονδρέζοι παρότι στο πρώτο μέρος δεν φάνηκε να… καίγονται ιδιαίτερα για τη νίκη, στο δεύτερο μπήκαν και… σκόρπισαν την Μπέρνλι, με 2 γκολ του Χάβερτζ και 1 των Ρις Τζέιμς και Πούλισιτς

Άργησε να μπει στο παιχνίδι

Αρκετά νωχελικά ξεκίνησε την αναμέτρηση κόντρα στην Μπέρνλι, η Τσέλσι, κάτι το οποίο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν από νωρίς μέτρα στο γήπεδο.

Με τα μέτρα αυτά η Μπέρνλι κατάφερε να βάλει, τους «μπλε» του Λονδίνου, στα καρέ τους και στη συνέχεια προσπάθησε να γίνει απειλητική και παρότι βρήκε μερικές καλές στιγμές, δεν κατάφερε να απειλήσει, σοβαρά, τον Μεντί.

Μετά το 20λεπτο όμως η Τσέλσι άρχισε να… συνέρχεται και ξεκίνησε να παίζει το δικό της παιχνίδι. Η αρχή έγινε παίρνοντας τη μπάλα στα δικά της πόδια και ανεβάζοντας κατακόρυφα την κατοχή της, αλλάζοντας ριζικά το σκηνικό, μιας και η Μπέρνλι ήταν αυτή που γύρισε στα μετόπισθεν.

Την υπεροχή τους αυτή, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να την μετουσιώσουν σε φάσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν τη μεγάλη φάση που θα τους έβαζε και μπροστά στο σκορ, πηγαίνοντας έτσι στο ημίχρονο στη «λευκή» ισοπαλία.

Στο δεύτερο, ναι, ήταν Τσέλσι

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Τσέλσι στο δεύτερο μπήκε πολύ… δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να τελειώσει την αναμέτρηση μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Ότι δεν κατάφερε σε ένα ολόκληρο 45λεπτο, το πέτυχε μέσα στα 2 πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ρις Τζέιμς. Ο μπακ-χαφ των Λονδρέζων, δέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, και με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια, έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία, του ανήμπορου να αντιδράσει Πόουπ.

Τα πράγματα για την Τσέλσι έγιναν ακόμα καλύτερα 5 λεπτά αργότερα όταν ο Χάβερτζ, μετά από ασίστ του Πούλισιτς, έκανε το 2-0, ενώ ο ίδιος παίκτης, στο 55’ συνεργάστηκε, αυτή τη φορά με τον Ρις Τζέιμς, κάνοντας το 3-0, ολοκληρώνοντας ένα… τρομακτικό πρώτο δεκάλεπτο, στο δεύτερο μέρος.

Ακόμα και μετά το 3-0, η Τσέλσι δεν έδειχνε να έχει όρεξη να σταματήσει και συνέχισε τις επιθέσεις της, καταφέρνοντας να βρει και 4ο γκολ στο 69’ με τον Πούλισιτς, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπέρνλι.

Μπέρνλι (4-4-2): Πόουπ, Ρόμπερτς, Κόλινς, Ταρκόφσκι, Τέιλορ, Λένον, Γουέστγουντ, Μπράουνχιλ, ΜακΝίλ, Ροντρίγκες, Βέγκχορστ

Τσέλσι (3-4-2-1): Μεντί, Τσαλόμπα, Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Σαούλ, Μάουντ, Πούλισιτς, Χάβερτζ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News