Mπάγερν: Τα 150 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ στους Βαυαρούς έφθασε ο Νόιερ

Mπάγερν: Τα 150 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ έφθασε ο Νόιερ στο Μόναχο και σε συνδυασμό με τις 311 «έσπασε» δύο ακόμη ρεκόρ.

Ο Μάνουλ Νόιερ είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους – αν όχι ο κορυφαίος – τερματοφύλακες της εποχής μας. Με την Μπάγερν έχει «σπάσει» ένα σωρό ρεκόρ και την περασμένη αγωνιστική στη νίκη επί της Ουνιόν «έπιασε» άλλα δύο αποδεικνύοντας την τη μεγάλη προσφορά του στους Βαυαρούς.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετά τη νίκη της Μπάγερν με 4-0 επί της Ουνιόν Βερολίνου στάθηκαν στις 311 νίκες που έφθασε ο Μάνουελ Νόιερ με τη φανέλα της Μπάγερν. Και δικαίως, καθώς είναι ο κάτοχος των περισσότερων νικών στην ιστορία της Bundesliga. Στην αναμέτρηση με τους πρωτευουσιάνους όμως, «έπιασε» ένα ακόμη ρεκόρ που δύσκολα μπορεί να προσεγγίσει άλλο τερματοφύλακας. Αυτό που αφορά τα 150 παιχνίδια με «καθαρή» εστία με την ομάδα του Μονάχου, κρατώντας – με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του – σε ένα ακόμη παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα.

«Έσπασε» το ρεκόρ του Kαν με 100 ματς λιγότερα

Για να καταφέρει να καταρρίψει αυτά τα δύο ρεκόρ, ο 35άχρονος πλέον γκολκίπερ έπρεπε να περιμένει αρκετές εβδομάδες, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε και τον κράτησε μακριά από τις αναμετρήσεις με τη Λειψία, την Χόφενχαϊμ και την Λεβερκούζεν. Στην επιστροφή του στην ενεργό δράση όμως, ο Νόιερ κατάφερε την 460η φορά που κάθισε κάτω από τα δοκάρια της Μπάγερν, να φθάσει τις 311 νίκες και παράλληλα να μην δεχθεί και πάλι γκολ. Κατάφερε μάλιστα να φθάσει το συγκεκριμένο νούμερα, έχοντας 117 λιγότερες συμμετοχές από τον  – εκτελεστικό διευθυντή της Μπάγερν πλέον – Όλιβερ Καν, ρεκόρ που κρατούσε από μια νίκη της Μπάγερν επί της Χέρτα Βερολίνου το 2008.

Οι «καθαρές» εστίες και το μέλλον του στην Μπάγερν

Όσον αφορά τις «καθαρές» εστίες, το ρεκόρ στα συνολικά ματς (με Καρλσρούη και Μπάγερν) το είχε με 204 πάλι ο Κάν, αλλά τον είχε ξεπεράσει (με Σάλκε και Μπάγερν) στην αρχή της χρονιάς ο Νόιερ. Το μόνο που έλειπε ήταν να το πράξει και στις συνολικές εμφανίσεις του με τη φανέλα των Βαυαρών, κάτι που έκανε το παιχνίδι με την Ουνιόν.  Πλέον ο Νόιερ έχει φθάσει τα 211 συνολικά ματς στα οποία δεν έχει δεχθεί γκολ και είναι 35 ετών, όταν ο Όλιβερ Καν σταμάτησε στα 38. Το συμβόλαιο του βασικού τερματοφύλακα της Εθνικής Γερμανίας με την ομάδα του Μονάχου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, όμως ο ίδιος έχει εκφράσει ήδη την επιθυμία του να το ανανεώσει πρόωρα και να παραμείνει για αρκετά ακόμη χρόνια στην Μπάγερν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News