Μπάγερν Μονάχου: Η απειρία του Νάγκελσμαν κόστισε στους Βαυαρούς

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών στο Champions League έλαβε χώρα χθες, με την Βιγιαρεάλ να αντέχει στο Μόναχο, να παίρνει ισοπαλία 1-1 και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά, πετώντας εκτός συνέχειας την Μπάγερν.

Σε πολλούς μπορεί να μοιάζει σοκαριστική η εξέλιξη του ζευγαριού, όμως όποιος παρακολουθεί την πορεία και των δυο τον τελευταίο καιρό ήξερε ότι δεν είναι απίθανη η πρόκριση της Βιγιαρεάλ.

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που έχει οδηγήσει σε εσωστρέφεια καθώς παράλληλα είναι άγνωστο το μέλλον των αστεριών της ομάδας, όπως του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και του Τόμας Μίλερ.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος είναι ένας εξαίρετος προπονητής με φρέσκιες ιδέες για το ποδόσφαιρο, «πλήρωσε» την απειρία του στη διαχείριση τόσο κρίσιμων νοκ άουτ παιχνιδιών.

Επίσης, κάποιες από τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα προκάλεσαν απορίες στους φιλάθλους των Βαυαρών. Για παράδειγμα, είδαμε τον Σανέ σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, όταν τα καλύτερά του παιχνίδια τα έχει κάνει έχοντας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον άξονα, με τον Αλφόνσο Ντέιβις να καλύπτει την αριστερή πλευρά.

 

Ακόμα και όταν ο Νάγκελσμαν επέλεξε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σερζ Γκνάμπρι, δεν τον έβαλε στα εξτρέμ, που ομολογουμένως είναι μια θέση που του ταιριάζει, αλλά τον τοποθέτησε πίσω από τον Λεβαντόφσκι, διατηρώντας τον Σανέ στα άκρα.

Τέλος, η αντικατάσταση του Αλφόνσο Ντέιβις αποτέλεσε υλικό για κριτική στον Νάγκελσμαν, καθώς ο Καναδός έκανε ένα αρκετά καλο παιχνίδι και λίγο αφότου αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, η Βιγιαρεάλ βρήκε το γκολ της πρόκρισης με τον Τσουκουέζε.

Εν κατακλείδι, η Μπάγερν Μονάχου πλήρωσε την απειρία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος καλείται να μετατρέψει τα… παθήματα σε μαθήματα, για να εξελιχθεί και ο ίδιος πιο γρήγορα στον μεγάλο προπονητή που όλοι ελπίζουν να γίνει.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News