Μπάγερν Μονάχου - Ουνιόν Βερολίνου 4-0: Η γαλλική «παροικία» και ο Λεβαντόφσκι καθάρισαν τους πρωτευουσιάνους

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 2-0 της Ουνιόν Βερολίνου σε αγώνα για την 27η αγωνιστική της Bundesliga και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγώνες. Οι Βαυαροί έφτασαν στο +7 από την δεύτερη Ντόρτμουντ, που έχει βέβαια έναν αγώνα λιγότερο.

Θεμέλια νίκης από το πρώτο μέρος για τους Βαυαρούς

Η Μπάγερν Μονάχου μπήκε αποφασισμένη να μην υπάρξει και τρίτο συνεχόμενο στραβοπάτημα μετά τις δύο ισοπαλίες με Λεβερκούζεν και Χόφενχαϊμ. Οι Γάλλοι των Βαυαρών ανέλαβαν δράση και ο Κίνγκσλεϊ Κομάν άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό με ωραίο σουτ εκτός από περιοχής έπειτα από ασίστ του Ερναντέζ και εννιά λεπτά μετά ο νεαρός Γάλλος στόπερ Νιανζού διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Μονάχου του έπειτα από κόρνερ του Κίμιχ. Το… κεράσακι στην τούρτα έβαλε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε ο ίδιος στο 45ο λεπτό κάνοντας το 3-0.

Φυσικά η Μπάγερν δεν θα μπορούσε να μείνει στα τρία γκολ του πρώτου μέρους. Μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λεβαντόφσκι σκόραρε και πάλι έπειτα από μία μαγική ομαδική ενέργεια κι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Η Ουνιόν απώλεσε μία καλή διπλή ευκαιρία για να πετύχει ένα τέρμα, αφού πρώτα ο Νόιερ κι έπειτα η άμυνα των Βαυαρών έσωσαν το γκολ στο 53ο λεπτό.

Η Μπάγερν συνέχισε να κρατάει την μπάλα, όμως δεν ήταν το ίδιο επιθετική όπως στο πρώτο μέρος πηγαίνοντας σε μία συντήρηση δυνάμεων που δεν μας συνηθίζει σαν ομάδα. Οι Βερολινέζοι από την στιγμή που δεν είχαν την μπάλα στα πόδια τους και ταυτόχρονα η Μπάγερν που την είχε δεν προσπαθούσε διακαώς να σκοράρει αφήνοντάς τους χώρους για αντεπιθέσεις δεν μπορούν να γίνουν απειλητικοί. Κάπως έτσι, το 4-0 διατηρήθηκε εύκολα μέχρι το φινάλε του αγώνα με τους Βαυαρούς να επιστρέφουν στις νίκες.

Η Μπάγερν μ’ αυτή τη νίκη έφτασε στους 63 βαθμούς και διεύρυνε το προβάδισμά της από την δεύτερη Ντόρτμουντ στους 7 βαθμούς, με την Μπορούσια να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και να αγωνίζεται την Κυριακή (20/03) εκτός έδρας απέναντι στην Κολωνία. Η Ουνιόν από την άλλη έμεινε στην 8η θέση και τους 38 βαθμούς, αλλά και στο -6 από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Ενδεκάδες:

Μπάγερν Μονάχου (πρ. Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Νιανζού, Ουπαμεκανό, Στάνισιτς, Ερναντέζ, Κίμιχ (75′ Τολισό), Μουσιάλα (62′ Σαμπίτζερ), Μίλερ (75′ Τσούπο-Μότινγκ), Κομάν (68′ Γκνάμπρι), Σανέ (75′ Ρόκα), Λεβαντόφσκι

Ουνιόν Βερολίνου (πρ. Ουρς Φίσερ): Λούτε, Γιάεκελ, Νότσε, Μπαουμγκάρτλ, Ρίερσον, Κεντίρα, Οζίπκα, Μόχβαλντ (62′ Σάφερ), Χαραγκούτσι (84′ Ούτζα), Αβονίγι (62′ Βόλγκσαμερ), Μπέκερ (72′ Μίτσελ)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News