FIFA AWARDS 2021: Καλύτερος παίκτης της χρονιάς ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

FIFA AWARDS 2021: Τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2021 ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2021, σύμφωνα με τη Fifa πήρε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, κατακτώντας το βραβείο για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο Πολωνός παρότι δεν κατάφερε να πάρει τη χρυσή μπάλα, την οποία και κέρδισε ο Αργεντινός μάγος, Λιονέλ Μέσι, στα βραβεία της Fifa ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης για την προηγούμενη χρονιά.

O 33χρονος Λεβαντόφσκι, για το 2021 κατάφερε να σκοράρει 69 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, φτάνοντας το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2013. Τα 41 από τα 69  τέρματα τα πέτυχε στο πρωτάθλημα, κάτι που τον έκανε πρώτο σκόρερ της Bundesliga.

O Πολωνός κίλερ, το 2021, σε συλλογικό επίπεδο κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα Γερμανίας, το sup cup Γερμανίας, το ευρωπαϊκό super cup, όπως και το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων.

Σε ατομικό επίπεδο αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, όπως και πρώτος σκόρερ. 

Στις δηλώσεις του ο Λεβαντόφσκι είπε αναφερόμενος στα 41 γκολ που πέτυχε στη Bundesliga: «Έλεγα ότι είναι αδύνατο να πετύχω τόσα γκολ σε ένα πρωτάθλημα. Αλλά τα ρεκόρ είναι για να σπάνε» είπε και απέδωσε τιμές στον άνθρωπο που είχε το προηγούμενο ρεκόρ, τον μακαρίτη, Γκερντ Μίλερ.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News