Ζεράρ Πικέ: Στο φως οι δουλειές και η προμήθεια για να γίνει το ισπανικό Super Cup στη Σαουδική Αραβία

Ζεράρ Πικέ: Στο φως οι δουλειές και η προμήθεια που πήρε η εταιρία του για να γίνει το ισπανικό Super Cup στη Σαουδική Αραβία

Ξανά στο προσκήνιο για περίεργες οικονομικές συμφωνίες ο  Ζεράρ Πικέ της Μπαρτσελόνα. Ο στόπερ της Μπαρτσελόνα και ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF), Λουΐς Ρουμπιάλες κανόνισαν να γίνει το Super Cup της La Liga στη Σαουδική Αραβία έναντι αδράς αμοιβής.

Σύμφωνα με ηχητικά και γραπτά ντοκουμέντα, που παρουσιάζει η El Confidencial, η Ομοσπονδία συμφώνησε με την εταιρία Kosmos  που ανήκει στον Πικέ, στο ύψος της προμήθειας που ήταν 1 εκ. ευρώ και θα λάμβανε, αν ο αγώνας των Καταλανών με τη Ρεάλ για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή Ισπανίας διεξαγόταν στο Ριάντ.

Η συμφωνία κλείστηκε με την Sela, κρατική εταιρίας της Σαουδικής Αραβίας.

Το συνολικό που θα πλήρωναν οι Σαουδάραβες θα ήταν 40 εκ. ευρώ για κάθε παιχνίδι. Η Kosmos  θα έπαιρνε 4 εκ. τη χρονιά, επί έξι χρόνια, σύνολο 24 εκ.

Τι είπε ο Πικέ στον Ρουμπιάλες

Η El Confidencial αποκαλύπτει διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών όπου ο Πικέ λέει στον Ρουμπιάλες: «Αν θέλει (η Ρεάλ) 8 εκ., ας τα δώσουμε, κι άλλα τόσα στην Μπάρτσα, 2 και 1 αντίστοιχα οι άλλοι δύο σύνολο 19 εκ. και εσένα σου μένουν στην Ομοσπονδία 6 εκ.. Κι αν πιέσουμε τους Σαουδάραβες και του πούμε δεν έρχεται η Ρεάλ, μπορεί να πάρουμε 1-2 εκ. ακόμα».

Ο διάλογος αυτός προέκυψε αφού ο Ρουμπιάλες είπε στον Πικέ ότι η Ρεάλ δεν θα δεχτεί να παίξει εκτός Ισπανίας για λιγότερο από 8 εκ..

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2019 ο Ρουμπιάλες στέλνει μήνυμα στον Πικέ για να τον συγχαρεί, όχι για το γκολ που πέτυχε την προηγούμενη μέρα, αλλά για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Τελικά το ματς έγινε το Γενάρη του 2020, με τη Ρεάλ να κερδίζει στα πέναλτι την Ατλέτικο στον τελικό, ενώ Μπαρτσελόνα και Βαλένθια αποκλείστηκαν στα ημιτελικά του μίνι τουρνουά.

Ο Ρουμπιάλες υποστήριξε ότι ην ομοσπονδία δεν πλήρωσε την Kosmos αφού αυτό αντιβαίνει τους κανονισμούς, αλλά τη βοήθησε να πάρει την προμήθειά της.

Οι δουλειές του Πικέ και το πλάνο των Σαουδαράβων

Η εταιρία του Πικέ είναι αρκετά δραστήρια αφού έχει εμπλακεί στη χορηγική συμφωνία της Μπαρτσελόνα με την Rakuten και το Davis Cup . Επίσης αγόρασε, αν και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων λόγω συγκρουόμενων συμφερόντων, την ομάδα της Ανδόρρα που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Καταλωνίας.

Οι δε Σαουδάραβες έχουν εκπονήσει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο σύμφωνα με το οποίο φιλοδοξούν να φιλοξενήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στα πρότυπα του Κατάρ. Γι’ αυτό δεν φείδονται χρημάτων προκειμένου να καθιερωθούν ως αθλητικός προορισμός, ξεκινώντας με διοργανώσεις όπως το ισπανικό Σούπερ Καπ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News