ΟΥΣΜΑΝ ΝΤΕΜΠΕΛΕ: Ζήτησε ραντεβού με τον Λαπόρτα - Θέλει να ανανεώσει στην Μπαρτσελόνα!

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ ζήτησε ραντεβού με τον Πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα για να συζητήσουν για το μέλλον του στην ομάδα.

Ενώ ο μάνατζερ του Ουσμάν Ντεμπελέ, Μουσά Σισοκό βρίσκεται στη Βαρκελώνη για τις συναντήσεις με τους διοικούντες της Μπαρτσελόνα για το μέλλον του παίκτη του, ο Γάλλος εξτρέμ ζήτησε ένα ραντεβού με τον Τζουάν Λαπόρτα ώστε να βρεθεί μία λύση, όπως αποκάλυψε η Sport. Παράλληλα, αναφέρεται ότι έχει πρόθεση να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «μπλαουγκράνα», παρά τα όσα έχουν προηγηθεί! 

«Η σχέση του Ουσμάν Ντεμπελέ με την Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αδιέξοδο στο οποίο κάθε ένα από τα δύο μέρη διατηρεί μια σταθερή θέση υπερασπίζοντας τα αντίστοιχα συμφέροντά του. Ο σύλλογος ζητά να ανανεώσει ή να φύγει στην τρέχουσα μεταγραφική αγορά, ενώ ο παίκτης ούτε θέλει να ανανεώσει (τουλάχιστον με τους όρους που προτείνει η Μπάρτσα) ούτε είναι διατεθειμένος να φύγει τώρα.

Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη και δεν ωφελεί κανέναν, γι’ αυτό φαίνεται απαραίτητο ο καθένας να κάνει το καθήκον του για να μειώσει την ένταση και να βρει τρόπο συνεννόησης. Παρά τη θέση του ατζέντη του παίκτη, Μουσά Σισοκό, ο οποίος έφτασε στη Βαρκελώνη την Τρίτη, από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή διαρρέεται ότι θα επιθυμούσε ένα τετ α τετ με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. 

Να θυμίσουμε ότι ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» είχε δηλώσει στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβρη:

«Ο Ντεμπελέ θέλει να μείνει και το ξέρω, γιατί έχουμε πολύ καλή σχέση μαζί του αλλά η κατάσταση απαιτεί διαπραγματεύσεις, οι εκπρόσωποί του θέλουν το καλύτερο για τον παίκτη, μερικές φορές τους κάνω να καταλάβουν ότι το καλύτερο δεν είναι μόνο τα χρήματα και ελπίζω να μείνει. Για εμάς είναι ένας σημαντικός πάικτης για εμάς και θέλουμε να μείνει. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ντεμπελέ, για μένα είναι καλύτερος από τον Εμπαπέ». 

Το χρονικό της διαμάχης Μπαρτσελόνα – Ντεμπελέ

Από τότε ακολούθησε η άρνηση του Γάλλου εξτρέμ να δεχτεί τους όρους της ομάδας του για ανανέωση, το «κόψιμο» από τις αποστολές από τον Τσάβι και οι δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή, Ματέους Αλεμάνι: 

«Ξεκινήσαμε συνομιλίες με τους μάνατζερ του Ντεμπελέ τον Ιούλιο. Έχουν ήδη περάσει έξι ή επτά μήνες από τότε κατά τους οποίους μιλήσαμε και από το κλαμπ έχουμε κάνει διαφορετικές προσφορές. Εμείς προσπάθησαν να βρεθεί τρόπο να μείνει ο παίκτης μαζί μας. Προσφορές που απορρίφθηκαν συστηματικά από τους ατζέντηδες του. Τώρα, έντεκα μέρες πριν κλείσει την τελευταία περίοδο του συμβολαίου του, ο σύλλογος κατανοεί ότι ο παίκτης δεν θέλει να ανανεώσει και ότι δεν έχει δεσμευτεί για το μελλοντικό σχέδιο της Μπάρτσα. Αυτός και οι ατζέντες του έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να φύγει από τον σύλλογο και ότι πρέπει να ψάξει για μεταγραφή πριν τις 31 Ιανουαρίου. Η αθλητική κατάσταση που αξιολογήθηκε από τους προπονητές μας είναι ότι δεν θέλουμε να έχουμε παίκτες που δεν είναι αφοσιωμένοι στο έργο. Και η μη κλήση είναι συνέπεια όλης αυτής της διαδικασίας. Δεν είναι ο σύλλογος αυτός που πρέπει να το καθορίσει, είναι ο προπονητής αλλά έχει την πλήρη υποστήριξή μας γιατί μας φαίνεται μια απόλυτα λογική στάση».

Στη συνέχεια ο παίκτης με ανάρτησή του ανέφερε:

«Απαγορεύω απ’ το καθένα να λέει πως έχω προθέσεις που ποτέ δεν έχω. Απαγορεύω απ’ τον καθένα να μιλάει για εμένα και τον ατζέντη μου, τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα. Είμαι ακόμη με συμβόλαιο και είμαι στη διάθεση της ομάδας και του προπονητή μου. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που κλέβει και δεν ενδίδω σε εκβιασμούς. Σίγουρα η αγάπη είναι ένα είδος εκβιασμού. Όπως ξέρετε υπάρχουν διαπραγματεύσεις. Αφήνω τον ατζέντη μου να τις χειριστεί. Ο τομέας μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο, να μοιράζομαι στιγμές με τους συμπαίκτες μου. Πάνω απ’ όλα ας επικεντρωθούμε στο απαραίτητο. Τη νίκη. Να προσέχετε».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News