Μπαρτσελόνα: Υπέβαλε την παραίτησή του ο CEO του συλλόγου, μετά τη συμφωνία με τη Spotify

Υπέβαλε την παραίτησή του στον Λαπόρτα ο CEO της Μπαρτσελόνα, Φεράν Ρεβερτέρ

Ο CEO της Μπαρτσελόνα, Φεράν Ρεβερτέρ, ενημέρωσε τον Τζουάν Λαπόρτα ότι επιθυμεί να παραιτηθεί από το πόστο του, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, μόλις λίγους μήνες μετά την πρόσληψή του. 

Όπως ανακοίνωσαν οι «μπλαουγκράνα», η ολοκλήρωση της συνεργασίας τους, θα τεθεί σε ισχύ μόλις ο σύλλογος διορίσει νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο.

«Με την είσοδό του στο κλαμπ, ο Ρεβερτέρ ηγήθηκε ενός έργου αναδιάρθρωσης του συλλόγου και του Στρατηγικού Σχεδίου 2021-2026, με επιτεύγματα όπως η αναδιάρθρωση του χρέους, η έγκριση από τα μέλη του συλλόγου της χρηματοδότησης του Espai Barça, μείωση μισθοδοσίας, συμφωνίες με νέους συνεργάτες και άλλα«, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη «La Vanguardia», αποχωρεί από τα καθήκοντά του «λόγω διαφωνιών με τη συμφωνία χορηγίας της Spotify», η ανακοίνωση της οποίας επίκειται.

Tην ίδια ώρα, η Marca αναφέρει:

«Ο πραγματικός λόγος για την αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα μπορούσε να είναι η ύπαρξη σοβαρών διαφωνιών που είχε για τη συμφωνία που έχει ο σύλλογος με τη Spotify για τη χορηγία της φανέλας της πρώτης ομάδας της Μπάρτσα και της ονομασίας του γηπέδου. Αρχικά, αυτή η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, αν και χθες αποκαλύφθηκε ήδη ότι η εν λόγω εταιρεία θα καταβάλει στην Μπαρτσελόνα 280 εκατομμύρια ευρώ για τρεις σεζόν. Υπάρχει επίσης διάσταση απόψεων σε θέματα που σχετίζονται με το Forensic και την Goldman Sachs». 

Ο Ρεβερτέρ δήλωσε σχετικά με την απόφασή του:

«Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που έφυγα από τη Γερμανία για να επιστρέψω στη Μπαρτσελόνα για οικογενειακούς λόγους και λίγο μετά αποδέχτηκα την πρόταση που έλαβα από τον πρόεδρο Τζουάν Λαπόρτα για να γίνω Διευθύνων Σύμβουλος του συλλόγου. Αυτοί ήταν μήνες με πάθος και ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του και, πάνω απ ‘όλα, τον ενθουσιασμό και την ικανότητά του για ηγεσία, που σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα έχει μια πρώτης τάξεως εκτελεστική ομάδα που είναι σε θέση να την επανατοποθετήσει ως παγκόσμιο ηγέτη. Προσωπικά έχω κάνει πολλή προσπάθεια και αφοσίωση αυτούς τους μήνες, αλλά τώρα θέλω να εστιάσω στον λόγο για τον οποίο επέστρεψα στη Βαρκελώνη, που είναι να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή». 

Η Μπαρτσελόνα ανέφερε:

«Δεδομένης της απόφασης του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο επιθυμούν να εκφράσουν δημόσια την ευγνωμοσύνη τους στον Φεράν Ρεβερτέρ για τη δέσμευσή του και την καλή του δουλειά ως επικεφαλής του στελέχους της FC Barcelona κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News