Μπαρτσελόνα: Το αμφίβολο μέλλον του Φρένκι ντε Γιόνγκ

Ο Φρένκι ντε Γιόνγκ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης της Ολλανδίας επί του Βελγίου με 4-1 για το UEFA Nations League. Ο μέσος των «οράνιε» έπαιξε σε επίπεδο που δεν έχει πιάσει εδώ και πολύ καιρό με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Τα όσα είπε μετά το ματς, όμως, προκαλούν νέες αμφιβολίες για το μέλλον του στο «Καμπ Νόου»…

Όταν τον ρώτησαν από το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS για την εμφάνισή του, ο ντε Γιόνγκ, απάντησε: «Παίζω πολύ διαφορετικά εδώ απ’ ότι στην Μπαρτσελόνα. Πιστεύω πως αυτό που κάνω εδώ μου ταιριάζει καλύτερα. Μου αρέσει να είμαι ο πρώτος παίκτης που υποδέχεται την μπάλα από τους αμυντικούς και να συνδέω τη μεσαία γραμμή με την επίθεση».

Το σχόλιο του, φυσικά, ερμηνεύτηκε ως «καρφί» προς τον προπονητή του στην Μπάρτσα, Τσάβι Ερνάντεθ, αλλά κι ενός ποδοσφαιριστή που έχει δεχθεί σκληρή κριτική για το επίπεδο της απόδοσής του. Ούτε παραβλέπεται και το γεγονός πως στην διοίκηση υπάρχει ένα… ρεύμα υπέρ της πώλησης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρονάλντο: Ανέβηκε στο ποδήλατο για τα 500 χλμ που υποσχέθηκε μετά την άνοδο της Βαγιαδολίδ!

Ο «παίκτης – κλειδί»

Ο Τσάβι τους τελευταίους μήνες αποκαλεί τον ντε Γιόνγκ «παίκτη – κλειδί» ώστε η Μπαρτσελόνα να ξαναγίνει ανταγωνιστική την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, δεν τον βλέπει στο ρόλο που ο Ολλανδός εκτιμά πως αποδίδει καλύτερα, μιας κι αυτός ανήκει στον Σέρχιο Μπουσκέτς. Ούτε το κλαμπ έχει την πολυτέλεια στην παρούσα οικονομική κατάσταση που βρίσκεται να έχει έναν τόσο ακριβοπληρωμένο παίκτη ως… ρεζέρβα.

Πέραν του Μπουσκέτς στο ρόστερ υπάρχουν και οι Πέδρι, Γκάβι, Νίκο, ενώ σύντομα, εκτός απροόπτου, θα προστεθεί κι ο Φρανκ Κεσί. Έξι μέσοι για τρεις θέσεις, δηλαδή. Ο Τσάβι, «βλέπει» τον ντε Γιόνγκ ως ακόμη έναν οργανωτή, ο οποίος, όμως, έχει… γκολ. Οπότε θέλει να τον τοποθετήσει πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή ώστε να εκμεταλλευτεί την ικανότητά του να… εκπλήσσει ερχόμενος από τη δεύτερη γραμμή.

Η οικονομική ανάγκη

Ο ντε Γιόνγκ πολλές φορές τους τελευταίους μήνες έχει δηλώσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα και να πετύχει. Δεν αποδέχεται, όμως, την κριτική που του ασκούν και πιστεύει πως έχει παίξει καλύτερα από όσο πιστεύουν οι οπαδοί και τα ΜΜΕ. Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι που συμμερίζεται η διοίκηση. Το κλαμπ έδωσε 75 εκατομμύρια ευρώ (κι άλλα 15 σε μπόνους) για την απόκτησή του και νιώθει πως ο 25χρονος μέσος βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι που βάδισαν άλλες ακριβές μεταγραφές, για παράδειγμα ο Φιλίπ Κοουτίνιο κι ο Ουσμάν Ντεμπελέ που απογοήτευσαν στο διάστημα που φόρεσαν τη φανέλα του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, μπορεί να λέει πως δεν υφίσταται η ανάγκη να πουλήσουν κάποιον παίκτη για οικονομικούς λόγους, αλλά τα προβλήματα της ομάδας είναι τεράστια. Ο ντε Γιόνγκ βρίσκεται στην λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μάντσεστερ Σίτι κι αν γινόταν διαθέσιμος θα ενδιαφέρονταν κι άλλες ομάδες. Είναι από τους λίγους παίκτες της Μπάρτσα των οποίων οι μετοχές βρίσκονται ψηλά στην αγορά. Η Μπάρτσα μάλλον δεν θα έλεγε όχι στ πρόταση 70 εκατομμυρίων ευρώ. Τα σχόλια του ντε Γιόνγκ για το ρόλο του ρίχνουν λάδι στη φωτιά της… αποχώρησής του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News