Μπαρτσελόνα: Ο Ντεμπελέ, η αφοσίωση κι ο εγωισμός

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ ήταν από τους πρωταγωνιστές του θριάμβου της Μπαρτσελόνα με 4-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Έδωσε δύο ασίστ και διέλυσε την αντίπαλη άμυνα σε πολλές περιπτώσεις. Εξίσου ενδιαφέρουσα, όμως, ήταν και η συμπεριφορά του στ’ αποδυτήρια κι αυτό ανοίγει και πάλι την κουβέντα για το μέλλον του.

«Όπως του είπα και σήμερα (σ.σ. την Κυριακή), ο Ουσμάν είναι μεγάλος παίκτης», είπε ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ χαμογελώντας, ευτυχισμένος μετά από τα δύο γκολ που έβαλε στο πρώτο «κλάσικο» της καριέρας του.

Ο «Όμπα» κι ο «Ντέμπο» έχουν αναβιώσει την τρομερή συνεργασία που είχαν στην Ντόρτμουντ (2016-17). «Όταν εκείνος ξεκινάει την κούρσα στην πλευρά του, ξέρω τί ακριβώς πρέπει να κάνω γιατί είναι πολύ πιθανό να μου έρθει η μπάλα», συνέχισε ο 32χρονος φορ. Έτσι επετεύχθη το πρώτο γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ: «Σας χαιρετά ο… τελειώμενος ποδοσφαιριστής»

Για χρόνια ο Ντεμπελέ δεν ήταν καθοριστικός σ’ ένα μεγάλο ματς. Αντιθέτως πολλές φορές στο μυαλό των οπαδών των «μπλαουγκράνα» έρχονταν στο μυαλό σκηνές χαμένων ευκαιριών και λαθών.

Από το 12′ ως το 38′, όμως, το «κλάσικο»… άνηκε στον Ντεμπελέ. Άγγιξε το γκολ (12′), μοίρασε στον Φεράν Τόρες μια πάσα για γκολ (18′) κι έδωσε δύο ασίστ – η δεύτερη από την εκτέλεση κόρνερ που «βρήκε» τον Ρόναλντ Αραούχο στην «καρδιά» της άμυνας της «βασίλισσας».

Με το συμβόλαιο τί γίνεται;

Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα παρατήρησαν με εξίσου μεγάλη προσοχή τί συνέβη στ’ αποδυτήρια μετά το «κλάσικο». Ο Ουσμάν Ντεμπελέ δεν τους έμοιαζε μ’ έναν αδιάφορο παίκτη, ο οποίος δεν είναι αφοσιωμένος στον σκοπό και στο πρότζεκτ της ομάδας.

Αυτό είναι ένα από τα κερδισμένα στοιχήματα του Τσάβι. Και πάλι, όμως, το συμβόλαιό του Γάλλου λήγει το καλοκαίρι. Το τί έχει συμβεί στις διαπραγματεύσεις είναι γνωστό: ήταν κοντά πριν τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα όλα «πάγωσαν», ακολούθως υπήρχαν μεγάλες διαφορές και τέλος οι συζητήσεις σταμάτησαν, με την Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να τον δώσει ως και την τελευταία ημέρα του χειμερινού μεταγραφικού «παράθυρου».

Τώρα, όμως, ο Ντεμπελέ παρουσιάζεται όπως ακριβώς έλεγε ο Τσάβι: ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το θέμα είναι αν αμφότερες οι πλευρές μπορούν να ρίξουν τον εγωισμό τους και να συζητήσουν ξανά, αν και οι εκπρόσωποι του παίκτη μοιάζουν αποφασισμένοι να του βρουν αλλού στέγη για να καρπωθούν τις προμήθειες. Την ίδια στιγμή, η Μπάρτσα θέλει να τον κρατήσει με… σκόντο γιατί τα οικονομικά παραμένουν σε δύσκολη κατάσταση.

«Ο Ντεμπελέ γνωρίζει την πρότασή μας και ξέρει πως ακόμη θέλουμε να μείνει. Ελπίζω να σκεφτεί ξανά την προσφορά στο τέλος της σεζόν», είπε πρόσφατα ο πρόεδρος Τζουάν Λαπόρτα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News