Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα στο... κυνήγι μελών του συλλόγου μετά το «φιάσκο Άιντραχτ»

Την περασμένη Πέμπτη, ολόκληρη η Ευρώπη παρακολουθούσε αποσβολωμένη την εικόνα του «Καμπ Νόου», όπου περίπου 30.000 φίλοι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης είχαν γεμίσει την έδρα της Μπαρτσελόνα από άκρη σε άκρη, στον προημιτελικό του Europa League.

Oι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» δεν έιχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τον οδυνηρό αποκλεισμό από τους Γερμανούς αλλά και την εμφατική παρουσία των οπαδών τους, μεταξύ των 79.468 θεατών του αγώνα.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, επιχείρησε να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για το πρωτοφανές σκηνικό που στήθηκε στην Βαρκελώνη, αλλά και να επισημάνει τις επόμενες κινήσεις του συλλόγου. Στο πλευρό του ήταν και ο αντιπρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ της ομάδας, Τζούλι Γκίου. 

Όπως σημείωσαν: 1.500 εισιτήρια πωλήθηκαν στα ταμεία, 23.427 μέσω διαδικτύου και 3.670 μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, ένας εκ των οποίων ενήργησε με «αθέμιτη πρακτική». Το μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο προκλήθηκε στον μεγάλο όγκο των 23.427 εισιτηρίων που πωλήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου, αφού πρώτα το σύστημα είχε απορρίψει 27.000 αιτήματα από τη Γερμανία.

Απορρίφθηκαν πάνω από 27.000 αιτήματα από Γερμανία

«Είχαμε περισσότερα από 27.201 αιτήματα αγοράς από τη Γερμανία. Το σύστημα κατακλύστηκε και ανεπίσημοι και εξωτερικοί πράκτορες του συλλόγου, οργανωμένες ομάδες και ειδικοί στη μεταπώληση, προκάλεσαν υπερφόρτωση και αναποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών. Παρατηρήσαμε επίσης ότι μεταξύ των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας που παρευρέθηκαν υπήρξε κακή χρήση της συνδρομής. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος αυτών των εισιτηρίων που κατέληξαν στα χέρια Γερμανών. Είναι λυπηρό γιατί όσοι αγαπάμε τη Μπάρτσα έχουμε δύσκολα χρόνο να φανταστεί κανείς ότι ένας κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας δίνει το εισιτήριό του στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Όλα αυτά συνέβησαν και θα αναλυθούν. Θα ήθελα να αναφερθώ στο γεγονός ότι το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε είναι ένα σύστημα που κληρονoμήσαμε από το προηγούμενο Δ.Σ. Πιστεύαμε ότι οι μηχανισμοί ελέγχου θα λειτουργούσαν, αλλά σε αγώνες όπως με την Άιντραχτ οι ομάδες που οργανώνονταν για τη μεταπώληση εισιτηρίων κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Η ιδιωτική ασφάλεια του συλλόγου συνήθως λειτουργεί, αλλά τώρα δε συνέβη αυτό», ανέφεραν οι Καταλανοί. 

«Μέλη της Μπαρτσελόνα ενήργησαν παράτυπα»  

Παράλληλα, ο Τζουάν Λαπόρτα επισήμανε ότι «περίπου 7.800 μέλη και άλλες 7.000 κάτοχοι διαρκείας, ενήργησαν επίσης παράτυπα και ότι ο σύλλογος θα μελετήσει τι μέτρα μπορεί να εφαρμόσει σε αυτά τα μέλη μέσω του νομικού του τμήματος. Αγόρασαν εισιτήρια εκμεταλλευόμενοι τις εκπτώσεις και στη συνέχεια τα πούλησαν. Βγήκαν στα 22 ευρώ και κατέληξαν στα χέρια Γερμανών, ξέρουμε ποιοι είναι, γιατί για να αγοράσουν έπρεπε να εισάγουν τον κωδικό μέλους. Θα επανεξεταστεί και ο ρόλος των tour operators, που πούλησαν 3.670 εισιτήρια. Με έναν από αυτούς, την PU Corporate Hospitality, η σύμβαση λύθηκε λόγω κακής πρακτικής».

Ακόμα, ο Λαπόρτα, συμπλήρωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη και τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα που παρακολούθησαν τον αγώνα με την Άιντραχτ, ήταν Πάσχα και θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη και τους φιλάθλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Επίσης και για χθες. Και τους ζητώ συγγνώμη, γιατί ένιωσαν ταλαιπωρία από η μαζική παρουσία Γερμανών φιλάθλων. Ο σύλλογος δεν πούλησε εισιτήρια στους Γερμανούς εκτός από τα 5.000 που απαιτούσε η UEFA. Ωστόσο, το 45% των εισιτηρίων VIP και 238 ακόμη εισιτήρια πουλήθηκαν επίσης λόγω λάθους στο ηλεκτρονικό σύστημα». 

 

Ακόμα τόνισε: «Ο σύλλογος δεν φταίει για αυτό που συνέβη, αλλά είναι τελικά υπεύθυνος να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί στους επόμενους αγώνες. Θέλω να επιμείνω ότι ο σύλλογος δεν πούλησε εισιτήρια στους Γερμανούς. Αυτό προκλήθηκε από όλα όσα έχουμε περιγράψει μέχρι τώρα. Καθώς είμαστε υπεύθυνοι, πρέπει να λάβουμε μέτρα. Σε αγώνες υψηλού κινδύνου θα βάζουμε τα ονομαστικά δελτία. Αυτό θα είναι ψηφιακό».

O προπονητής των «μπλαουγκράνα», ο Τσάβι έκανε αναφορά στο φιάσκο της περασμένης Πέμπτης, λέγοντας: «Οι παίκτες μας ένιωθαν λες και δεν παίζαμε στην έδρα μας. Νιώθω σαν να μας έκλεψαν μέσα στο σπίτι μας. Είχα κακό προαίσθημα από την ώρα που φτάσαμε στο γήπεδο, δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία αλλά δεν μπορούσαμε να βγούμε από τη φυσούνα, καθώς μας πετούσαν αντικείμενα». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News