Μπαρτσελόνα Mεταγραφές: Οι δανεικοί είναι ακόμη ένας πονοκέφαλος

Μπαρτσελόνα Μεταγραφές: Οι δανεικοί είναι ακόμη ένας πονοκέφαλος | La Liga

Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στις προπονήσεις στις 4 Ιουλίου κι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεθ, θα συναντήσει μια ομάδα με σχεδόν τα ίδια πρόσωπα συν πέντε δανεικούς που επιστρέφουν στο κλαμπ. Ο κόουτς που ήθελε μικρότερο ρόστερ όταν θα άρχιζε και πάλι τη δουλειά, θα βρει ένα που είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχε στο τέλος της περασμένης σεζόν…

Οι παίκτες που επιστρέφουν είναι οι: Μίραλεμ Πιάνιτς, Φρανσίσκο Τρινκάο, Ινιάκι Πένια, Ρέι Μανάι και Άλεξ Κογιάδο. Κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν αν αξίζουν μια θέση στο ρόστερ, άλλοι βρίσκονται στα πλάνα του κλαμπ εφόσον, όμως, προηγουμένως φύγουν κάποιοι παίκτες που δεν υπολογίζονται, όλοι, όμως, βρίσκονται προς πώληση.

Η κατάστασή τους

Ο 22χρονος Πορτογάλος εξτρέμ Τρινκάο έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα ως το 2025. Την περασμένη σεζόν έπαιξε στη Γουλβς, όπου δεν έπεισε. Η Μπαρτσελόνα ξέρει πως δεν πρόκειται ν’ ανακτήσει τα 30 εκατομμύρια που έδωσε στην Μπράγκα γι’ αυτόν. Ο παίκτης θέλει να πάει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία, όμως, δεν δίνει τα 18 εκατομμύρια που ζητάει η Μπάρτσα, αλλά τον θέλει δανεικό με οψιόν αγοράς. Ο Τσάβι είναι ανοικτός στο να του δώσει μια ευκαιρία αφού το ρόστερ χρειάζεται εξτρέμ.

Ο Ινιάκι Πένια, στα 23 του, αποτελεί μέρος των πλάνων της διοίκησης και του Τσάβι αρκεί, όμως, να φύγει ο Νέτο. Τότε θα του δινόταν η ευκαιρία να γίνει ο δεύτερος τερματοφύλακας. Αν δεν συμβεί αυτό, η Μπάρτσα θα επιδιώξει να καρπωθεί τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε παίζοντας δανεικός στη Γαλατασαράι, μιας και έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο.

Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι αυτή του Μίραλεμ Πιάνιτς. Ο 32χρονος Βόσνιος θέλει να παλέψει για μια θέση στο ρόστερ, αλλά η διοίκηση θέλει να τον δώσει. Αμείβεται με εννιά εκατομμύρια ευρώ «καθαρά», δηλαδή 18 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την Εφορία και με το κλαμπ και τον Τσάβι να θέλουν να προωθήσουν τους Πέδρι, Γκάβι κ.α. ο Πιάνιτς είναι… πρόβλημα – τόσο οικονομικό όσο και αγωνιστικό, αφού στη μια σεζόν που έμεινε στην Μπάρτσα γκρίνιαζε επειδή δεν έπαιξε παραπάνω. Καμία ομάδα από όσες ενδιαφέρονται δεν πληρώνουν το ποσό που παίρνει στο «Καμπ Νόου», αφού δεν έπεισε ούτε στην Μπεσίκτας, ενώ δεν είναι διατεθειμένος να γίνει μέρος κάποιας ανταλλαγής.

Ο Τσάβι είναι φαν του Άλεξ Κογιάδο και είναι πολύ πιθανό να μείνει αν… βρεθεί χώρος στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα. Αν δεν συμβεί αυτό, οι «μπλαουγκράνα» θα ακούσουν προτάσεις. Στη Γρανάδα όπου έπαιξε δανεικός τα πήγε πολύ καλά παρά τον υποβιβασμό. Ο κόουτς θα ήθελε τον 23χρονο μεσοεπιθετικό να γίνει μέλος του «πυρήνα» των νεαρών πάνω στους οποίους ποντάρει πολλά η Μπάρτσα.

Ο Ρέι Μανάι ίσως και να μην παρουσιαστεί για προπονήσεις. Ο Αλβανός επιθετικός που έπαιξε δανεικός στη Σπέτσια την περασμένη σεζόν έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Σαλερνιτάνα και της Έλτσε. Η Μπάρτσα ζητάει τρία εκατομμύρια. Η Σπέτσια τον ήθελε, αλλά έδινε λιγότερα. Η Σαλερνιτάνα προτείνει δανεισμό με υποχρεωτική αγορά, ενώ ούτε η Έλτσε προσφέρει επί του παρόντος τόσα χρήματα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News