Μπαρτσελόνα: Ανισορροπία στο δυναμικό παρά τις μεταγραφές

Μπαρτσελόνα: Εν όψει της συνέχειας σε La Liga και Europa League ο Τσάβι έχει υπεραριθμία στην επίθεση και ελλείψεις εναλλακτικών κυρίως στην άμυνα.

Οι πρόσφατες προσθήκες ανεβάζουν ποιοτικά τους «μπλαουγκράνα» εν όψει των υποχρεώσεων τους σε La Liga και Europa League, ωστόσο η ομάδα του Τσάβι στερείται εναλλακτικών λύσεων σε σημαντικές θέσεις όπως το αριστερό άκρο της άμυνας.  

Μπορεί στην επιθετική γραμμή της Μπαρτσελόνα να υπάρχει πλέον πληθώρα επιλογών σε σημείο που να υπάρχει θέμα για το ποιος θα μένει εκτός ενδεκάδας σε κάθε ματς, ωστόσο σε ορισμένα σημεία παρατηρείται ακόμα και υποστελέχωση ή έστω ποιοτική ανισορροπία.

Η άμυνα και το κέντρο

Στο δεξί άκρο δεν παρατηρείται και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Εκεί μπορεί να αγωνιστεί ο Ντάνι Άλβες, ο Σερτζίνιο Ντεστ (αν τον εμπιστευτεί και όσο τον εμπιστευτεί ο Τσάβι) και ο Σέρτζι Ρομπέρτο, ενώ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, θα μετατοπιστεί ο Όσκαρ Μινγκέθα. Στα αριστερά η κατάσταση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Στη θέση του 32χρονου Τζόρντι Άλμπα υπάρχει μόνο ο 18χρονος Άλεξ Μπάλντε, ο οποίος αυτήν τη στιγμή είναι τραυματίας με πρόβλημα στον αστράγαλο και σίγουρα θα απουσιάσει για τις επόμενες τριάντα ημέρες. Αναφορικά με τους κεντρικούς αμυντικούς ο μόνος διαθέσιμος αριστεροπόδαρος (μετά τον τραυματισμό του Σαμουέλ Ουμτιτί) είναι ο Κλεμάν Λανγκλέ. Οι υπόλοιποι είναι δεξιοπόδαροι: Πικέ, Αραούχο, Ερίκ Γκαρθία και Μινγκέθα.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στη θέση του ανασταλτικού μέσου, δηλαδή στη θέση του Σέρχιο Μπουσκέτς. Αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα αυτής της θέσης με τον τρόπου που το έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Τσάβι έχει χρησιμοποιήσει τον Φρένκι Ντε Γιοννγκ και τον Νίκο Γκονθάλεθ σε πιο προωθημένες θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Πολλές εναλλακτικές στην επίθεση

Εδώ υπάρχει πληθώρα επιλογών. Η νέα ατυχία που «χτύπησε την πόρτα» του Άνσου Φάτι και η γνωστή και μόνιμη ομολογουμένως κατάσταση με τον Ουσμάν Ντεμπελέ, είναι θέμα που προβληματίζουν ιδιαίτερα το επιτελείο της Μπαρτσελόνα. Από την άλλη όμως υλικό στην επίθεση υπάρχει και μάλιστα άφθονο. Μιλάμε για τον Φεράν Τόρες, τον Ανταμά Τραορέ και τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Οι συγκεκριμένοι προστέθηκαν στη λίστα με τον Μέμφις Ντεπάι (ίσως επιστρέψει σύντομα στη δράση ψάχνοντας τον καλό εαυτό του), τον Λουκ Ντε Γιονγκ (ο οποίος φαίνεται ότι έχει πάρει τα πάνω του στα τελευταία ματς) και τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ των μόλις τεσσάρων εμφανίσεων μέσα στη σεζόν.

Στη «μάχη» και οι μικροί

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους πιτσιρικάδες Τζουντγκλά, Άμπντε και Ιλίας. Είναι ποδοσφαιριστές στους οποίους έχει δώσει λεπτά συμμετοχής ο Τσάβι και οι οποίοι σίγουρα μπορούν να μάθουν πολλά από τους παίκτες που υπέγραψαν ή επέστρεψαν στην Μπαρτσελόνα τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΖΟΥΑΝ ΛΑΠΟΡΤΑ: «Στόχος της Μπαρτσελόνα η La Liga και το Europa League»

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ο Τσάβι επέλεξε να αφήσει τον Ντάνι Άλβες εκτός της ευρωπαϊκής λίστας

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Θερμή υποδοχή του Τσάβι στον Τραορέ στην πρώτη του προπόνηση

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News