Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 5-2: Παγκόσμιο ρεκόρ με 91.553 θεατές σε αγώνα Champions League γυναικών!

Στα κιτάπια της ιστορίας πέρασε η επαναληπτική αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης για την προημιτελική φάση του Champions League γυναικών, καθώς καταρρίφθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης για ποδοσφαιρικό αγώνα γυναικών!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό! Το ματς μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νόου για την προημιτελική φάση του Champions League γυναικών παρακολούθησαν δια ζώσης 91.553 θεατές! Το νούμερο προκαλεί δέος και αποδεικνύει περίτρανα γιατί το clasico θεωρείται το υπ’ αριθμόν 1 ντέρμπι παγκοσμίως.

Φυσικά, η ομάδα γυναικών της Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να χαλάσει αυτή την πρωτοφανή στα χρονικά φιέστα και με σπουδαία εμφάνιση φιλοδώρησε την αιώνια αντίπαλό της με 5 γκολ (5-2), πανηγυρίζοντας θριαμβευτικά την πρόκριση στην ημιτελική φάση του θεσμού με δύο νίκες και σύνολο τερμάτων 8-3.

Για την ιστορία, το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κράταγε από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1999 ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, τον οποίο είχαν παρακολουθήσει συνολικά 90.195 θεατές από τις κερκίδες του Ρόουζ Μπολ στην Πασαντίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε διασυλλογικό επίπεδο, το παγκόσμιο ρεκόρ ανήκε στο Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα του 2019, το οποίο είχαν παρακολουθήσει 60.739 φίλαθλοι στο Γουάντα Μετροπολιτάνο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News