Μπαρτσελόνα - Νάπολι 1-1: Ναπολιτάνικο κόλπο στο Καμπ Νου κι όλα ανοιχτά στη ρεβάνς

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπαρτσελόνα και Νάπολι μετά το πρώτο παιχνίδι στο Καμπ Νου στο μεγάλο παιχνίδι της φάσης των «32» του Europa League με το ματς να λήγει ισόπαλο 1-1.

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπαρτσελόνα και Νάπολι μετά το πρώτο παιχνίδι στο Καμπ Νου στο μεγάλο παιχνίδι της φάσης των «32» του Europa League. 

Η πολύ καλά οχυρωμένη Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι έβαλε δύσκολα στην Μπάρτσα προηγήθηκε στο ημίωρο  και νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα από ένα πέναλτι τραβηγμένο μεν, σωστό δε βάσει των κανονισμών.

Με το 1-1 στις αποσκευές τους, οι Ναπολιτάνοι ελπίζουν να νικήσουν στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» στη ρεβάνς να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση απέναντι στη μεγάλη τους αντίπαλο.

Αιφνιδιασμός από τον Ζιελίνσκι

Η Μπαρτσελόνα παρατάχτηκε με 4-3-3 που μετατρεπόταν σε 4-1-4-1. Με τον Φρένκι ντε Γιονγκ να προσπαθεί να μπει στα παπούτσια του Μπουσκέτς, μοιράζοντας πολλές, πάρα πολλές πάσες, οι Καταλανοί είχαν όρεξη, τρεξίματα, αλλά όχι καλές τελικές παρά τα κέφια του δραστήριου, αλλά άστοχου Φεράν. 

Η πρώτη απειλή ήρθε με κεραυνό του Πέδρι στο 5’ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 22’ ο Οσιμέν μπήκε με ταχύτητα από αριστερά, προσπάθησε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν, αλλά βρέθηκε πολύ πλάγια και νικήθηκε εύκολα από τον Γερμανό.

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Μπάρτσα καταγράφηκε στο 28’ με τον Ομπαμεγιάνγκ να βγάζει μόνο του στην καρδιά της άμυνας της Νάπολι τον Φεράν, αλλά αυτός με κακή στάση σώματος αστόχησε χαρακτηριστικά. Στη αντεπίθεση των Ιταλών ο Ζιελίνσκι βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση με τον Ισπανό έπειτα από πάσα του Φαμπιάν, σούταρε πάνω στο αριστερό πόδι του Τερ Στέγκεν, αλλά η μπάλα ήρθε και πάλι σε αυτόν και με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε για το 1-0.

Λύτρωση από την άσπρη βούλα και φουλ επίθεση

Η ομάδα του Τσάβι μπήκε πάρα πολύ επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε, κυριάρχησε και κατάφερε να ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φεράν. Για αν δείξει την άσπρη βούλα ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβατς, χρειάστηκε την υπόδειξη του VAR που εντόπισε ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Ζουάν Ζεσούς έπειτα από σέντρα του Αντάμα. Ένα πέναλτι σωστό βάσει των κανονισμών, με την μπάλα όμως να μην αλλάζει πορεία και να καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Μέρετ.

Ο Τσάβι έκανε τριπλή αλλαγή στο 65’ περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον ξεχασμένο και αποκομμένο από την ομάδα Ντεμπελέ, που αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό, αλλά και τους Μπουσκέτς καο Γκάβι για να φρεσκάρει την ομάδα του, για να απαντήσει ο Σπαλέτι περνώντας έναν μέσο, τον Ουνάς, αντί του Ινσίνιε.

Η Μπάρτσα με συνεχές πρέσινγκ πίεσε ακόμα περισσότερο και έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει για δεύτερη φορά. Ο ξεμαρκάριστος Φεράν έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ στο 87’, όπως άουτ έφυγε και το ανάποδο ψαλίδι του Λ. Ντε Γιονγκ στο 90’, αλλά κι ένα πλασέ του Φεράν και πάλι στο 92’, Οι Ιταλοί που ταμπουρώθηκαν στο τελευταίο μισάωρο, είχαν κι αυτή τη στιγμή τους με το σουτ του Μέρτενς στ 91’ που μπλόκαρε ο Τερ Στέγκεν, άντεξαν μέχρι το τέλος αποσπώντας τελικά την ισοπαλία μέσα στο Καμπ Νου.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μινγκέσα (81’ Ντεστ), Έρικ, Φ. Ντε Γιονγκ (65’ Μπουσκέτς), Νίκο (65’ Γκάβι), Πέδρι, Ομπαμεγιάνγκ (86’ Λ. Ντε Γιονγκ), Αντάμα (65’ Ντεμπελέ), Φεράν Τόρες.

Νάπολι (Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ζουάν Ζεσούς, Ανγκισά (84’ Μαλκουί), Φαμπιάν Ρουίθ, Έλμας (84’ Μα΄ριο Ρουΐ), Ζιελίνσκι (80’ Ντέμε0, Ινσίνιε (72’ Ουνάς), Οσιμέν (80’ Μέρτενς).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News