Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2: Τώρα ξεκινά η εποχή του... Τσάβι

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2: Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη από την Ατλέτικο Μαδρίτης σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη με 4-2, με τον Τσάβι να παρουσιάζει την ομάδα του μέλλοντος.

Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη από την Ατλέτικο Μαδρίτης σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στο κατάμεστο Καμπ Νόου και κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη με 4-2, με τον Τσάβι να παρουσιάζει την ομάδα του μέλλοντος.

Οι Καταλανοί επέβαλλαν τον ρυθμό τους, με τις χειμερινές προσθήκες να φαίνεται πως έχουν ανεβάσει επίπεδο τους «μπλαουγκράνα» και τον Τσάβι να διαχειρίζεται εξαιρετικά το υλικό του οδηγώντας το στον θρίαμβο.

Ο Ντάνι Άλβες σκόραρε μετά την επιστροφή του στη Βαρκελώνη, ενώ ο Λουίς Σουάρες ήταν αυτός που μείωσε το σκορ σε 4-2. Η αποβολή του Βραζιλιάνου μπακ δεν έδειξε να επηρεάζει ιδιαίτερα την Μπαρτσελόνα που κράτησε το σκορ και προσπέρασε την Ατλέτικο στην βαθμολογία.

Ένα τρελό ξεκίνημα στο Καμπ Νόου

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι στο Καμπ Νόου, με την Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο και να πιέζει ψηλά και την Ατλέτικο να μένει σε πιο παθητικό ρόλο στα πρώτα λεπτά.

Οι «Καταλανοί» ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με το σουτ του Φεράν Τόρες να περνά άουτ, με την ομάδα του Σιμεόνε όμως να χτυπά σε μία ανύποπτη φάση.

Oι «ροχιμπλάνκος» είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο, με τον Κόκε με μία πάσα για τον Σουάρες να ανοίγει την άμυνα της Μπαρτσελόνα, με τον Ουρουγουανό να κάνει το γύρισμα στην περιοχή και τον Γιανίκ Καράσκο να εκτελεί τον Τερ Στέγκεν για το 1-0 στο 8′.

Απόλυτη υπεροχή της Μπαρτσελόνα

Οι παίκτες του Τσάβι όμως βρήκαν πολύ γρήγορα τα ψυχικά αποθέματα και έφεραν στα ίσια το ματς, όταν μετά από αλλαγή παιχνιδιού του Ντάνι Άλβες ο Ζόρντι Άλμπα με ένα καταπληκτικό σουτ πριν σκάσει η μπάλα κάτω κρέμασε τον Γιαν Όμπλακ για το 1-1 στο 10′.

Η Μπαρτσελόνα είχε επιβάλλει τον ρυθμό της και λίγο αργότερα έκανε την ανατροπή, με τον Αντάμα Τραορέ να κάνει την σέντρα από τα δεξιά, με τον Γκάβι να πιάνει την κεφαλιά κερδίζοντας τους αμυντικούς της Ατλέτικο και να κάνει το 2-1 στο 21′.

Οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και μάλιστα έκλεισαν το ημίχρονο και με τρίτο τέρμα, αφού μετά την κεφαλιά του Γκάβι που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Αραούχο με προβολή από κοντά μέσα στην περιοχή έκανε το 3-1 στο 43′.

Επιστροφή με γκολ από τα αποδυτήρια για Άλβες

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, όταν μετά από την μπαλιά του Άλμπα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από αρκετά σώματα με τον Ντάνι Άλβες να νικά τον Γιαν Όμπλακ για το 4-1 στο 49′.

Οι αλλαγές του Σιμεόνε και η αποβολή του Άλβες άλλαξαν την εικόνα

Ο Τσόλο Σιμεόνε προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 56′, έτσι ώστε να αλλάξει την εικόνα και να φρεσκάρει την ομάδα του. Κάτι που λίγο αργότερα φάνηκε να δουλεύει, αφού η Ατλέτικο βρήκε το γκολ και μείωσε στο σκορ με τον Λουίς Σουάρες στο 58′, με κοντινή κεφαλιά.

Η αποβολή του Ντάνι Άλβες για μαρκάρισμα στον Καράσκο δεν επηρέασε την ομάδα του, με την Ατλέτικο να μην καταφέρνει να βγάλει φάσεις μπροστά από την περιοχή του Τερ Στέγκεν, με την Μπαρτσελόνα πλέον να προσπερνά τους «ροχιμπλάνκος» και να παίρνει το προβάδισμα στην τέταρτη θέση της La Liga.

Ενδεκάδες:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Αραούχο, Άλβες, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιόνγκ, Πέδρι(66′ Νίκο), Τραορέ(61′ Ομπαμεγιάνγκ), Τόρες, Γκάβι(71′ Ντεστ)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Σάβιτς, Ερμόσο(55′ Κούνια), Βρσάλικο(46′ Βας), Χιμένεζ, Κόκε(76′ Ερέρα), Λεμάρ(55′ Μαντάβα), Ντε Πολ, Καράσκο, Σουάρες, Φέλιξ(56′ Κορέα)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News