Λουΐς Φαν Χάαλ: Το ντεμπούτο του Τσάβι, ο καρκίνος και η πρόσκληση

Ο Λουίς Φαν Χάαλ με περίσσια ειλικρίνεια εξομολογήθηκε ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο στον προστάτη, συγκινώντας ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο Τσάβι έχει ακόμα ένα λόγο να εμπλέκεται συναισθηματικά περισσότερο. 

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός προπονητής των «Oράνιε» συγκλόνισε, όταν μοιράστηκε και λεπτομέρειες, όπως ότι τα βράδια μετά από τις προπονήσεις της εθνικής ομάδας της χώρας του, επισκεπτόταν κρυφά το νοσοκομείο προκειμένου να μην επηρεάσει τους παίκτες του, ώστε να υποβληθεί στη θεραπεία του. 

«Ο σκηνοθέτης δεν κινηματογραφεί μόνο τον προπονητή, αλλά και το άτομο πίσω από τον προπονητή. Τότε έχεις την επιλογή: το δείχνεις ή όχι; Νομίζω ότι αυτό είναι μέρος της ζωής», τόνισε ο Φαν Χάαλ και συμπλήρωσε:

«Έχω περάσει τόσα πολλά στη ζωή μου με τον θάνατο, στην οικογένειά μου, με τη γυναίκα μου (σ.σ. έχασε τη γυναίκα του Φερνάντα από καρκίνο στο πάγκρεας). Μάλλον έχω γίνει πιο πλούσιος στη ζωή μου ως άνθρωπος εξαιτίας όλων αυτών των εμπειριών».

Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» δεν ξεχνάει ότι έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, το 1998, όπου αργότερα διέπρεψε ως ποδοσφαιριστής και τώρα ως προπονητής, επί της θητείας του Λουίς Φαν Χάαλ στον καταλανικό σύλλογο.

Ακολούθως, στις 24 Μαρτίου του 1998, αγωνίστηκε για πρώτη φορά, στη νίκη με 2-1 στον ημιτελικό του «Copa Catalunya» εναντίον της Unió Esportiva Lleida. Ήταν μόλις 18 ετών και δύο μηνών τότε. Στον πάγκο μάλιστα εκείνη την ημέρα καθόταν ο βοηθός του Φαν Χάαλ, ο Ζοσέ Μουρίνιο, ως πρώτος προπονητής. Ο Ολλανδός τεχνικός αμέσως… μυρίστηκε το ταλέντο του Τσάβι και λίγους μήνες αργότερα, στις 18 Αυγούστου 1998, του «χάρισε» το επίσημο ντεμπούτο του, στο ισπανικό Super Cup, σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μαγιόρκα. Οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν με 2-1, με τον τότε νεαρό μέσο να σκοράρει. 

Η απαρχή μιας σπουδαίας καριέρας στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Στο άκουσμα της είδησης για την περιπέτεια της υγείας του Ολλανδού τεχνικού, ο Τσάβι έσπευσε να τον προσκαλέσει στο «Καμπ Νόου», σε έναν αγώνα πριν τη λήξη της σεζόν, προκειμένου να αποθεωθεί για μία ακόμα φορά από τους φίλους της παλιάς του ομάδας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση 2 πρωταθλημάτων, ενός Κυπέλλου Ισπανίας και ενός ευρωπαϊκού Super Cup. Ο Φαν Χάαλ αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με την Mundo Deportivo.

Άλλωστε οι δύο προπονητές είναι έτσι κι αλλιώς σε συχνή επικοινωνία λόγω των Ολλανδών διεθνών της Μπαρτσελόνα, Φράνκι ντε Γιονγκ, Λουκ ντε Γιονγκ και Μέρφις Ντεπάι. 

Η Mπαρτσελόνα από την πλευρά της έκανε την ακόλουθη ανάρτηση, αναφέροντας στα social media:

«Όλη μας η υποστήριξη και η αλληλεγγύη στον Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο του προστάτη. Ελπίζουμε να έχει γρήγορη και πλήρη ανάρρωση. Να είσαι δυνατός Λούις!». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News