Λιονέλ Μέσι: Η μέρα που μιμήθηκε τον Μαραντόνα και γιγάντωσε το όνομά του!

Λιονέλ Μέσι: Η μέρα που μιμήθηκε τον Μαραντόνα και γιγάντωσε το όνομά του με το γκολ κόντρα στην Χετάφε!

Ηταν μόλις 19 ετών και οι συγκρίσεις με τον Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν αναπόφευκτες και είχαν αρχίσει να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια ο Λιονέλ Μέσι χόρεψε την άμυνα της Χετάφε και θύμισε αυτό που είχε κάνει ο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία. Ο Λιονέλ Μέσι είχε ακόμα μακριά μαλλιά και ακμή εφηβείας, όμως έδειχνε ξεκάθαρα πως θα γινόταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη.

Στις 18 Απριλίου του 2007 ο Αργεντινός «μάγος» της Μπαρτσελόνα άφησε το πρώτο του σπουδαίο αποτύπωμα στον κόσμο του ποδοσφαίρου με ένα ασύλληπτης ομορφιάς γκολ απέναντι στην Χετάφε.

Ο Μέσι πήρε την μπάλα πίσω από τη σέντρα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ακόμα και τον τερματοφύλακα, και πέτυχε ένα γκολ πανομοιότυπο με το ιστορικό τέρμα του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986 οπότε είχε περάσει όλη την άμυνα της Εθνικής Αγγλίας προτού πλασάρει εύστοχα στο τέρμα του Πίτερ Σίλτον.

 

Μάλιστα, πρόσφατα οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα κλήθηκαν να ψηφίσουν το καλύτερο γκολ στην ιστορία του συλλόγου, με το γκολ του Μέσι κόντρα στην Χετάφε να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News