ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 3-2: Ο ψυχωμένος Μουνιαΐν «ξέρανε» τους μπλαουγκράνα

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 3-2: Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε μία σπουδαία πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα (3-2) στην παράταση δύο γκολ του Ίκερ Μουνιαΐν.

Σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό παιχνίδι γεμάτο φάσεις –σε αντίθεση με τον αγώνα Έλτσε – Ρεάλ Μαδρίτης– η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε μία σπουδαία πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα με 3-2 στην παράταση.

Μία σου και μία μου

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεκίνησε πολύ πιο δυναμικά από την Μπαρτσελόνα και με τον Μουνιαΐν να έχει μία τρομερή έμπνευση άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό του αγώνα. Ο Νίκο Γουίλιαμς έκανε την επέλασή του από την δεξιά πλευρά και γύρισε την μπάλα, με αυτήν να καταλήγει στην αριστερή με τον Μουνιαΐν να κάνει ένα τρομερό πλασέ και κρέμασε τον Τερ Στέγκεν για το 1-0.

Το απίθανο γκολ του Μουνιαΐν:

Ωστόσο, ο Φεράν Τόρες στο 19ο λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει για την Μπαρτσελόνα στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, με ένα εξίσου εντυπωσιακό γκολ έκανε το 1-1, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται σε αυτό το σκορ και τον Γερμανό κίπερ των «Μπλαουγκράνα» να κρατά ζωντανή την ομάδα του σε δύο περιπτώσεις.

Η φοβερή απάντηση του Φεράν Τόρες:

Επανάληψη του πρώτου ημιχρόνου

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία…. μικρογραφία του πρώτου, αφού αμφότερες οι ομάδες κατάφεραν να πετύχουν από ένα γκολ. Η Αθλέτικ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Μαμές. Οι γηπεδούχοι έστειλαν την… προειδοποιητική βολή με τον Νίκο Γουίλιαμς, όταν στο 85ο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι μετά από σέντρα του αδερφού του, Ινιάκι.

Ο Ινίγκο Μαρτίνεθ στο 87ο λεπτό και μετά από έναν περιπετειώδη τρόπο, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Γερμανού τερματοφύλακα. Ο διαιτητής περίμενε την επικύρωση του γκολ από τον VAR και αφού το κατοχύρωσε στην Αθλέτικ, το γήπεδο πήρε… φωτιά!

Το γκολ του Μαρτίνεθ:

Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, έκρυβε ακόμα μία απάντηση για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, καθώς με τον Πέδρι στις καθυστερήσεις του αγώνα και πιο συγκεκριμένα στο 95ο λεπτό, ισοφάρισε και έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση.

Το 2-2 με πύραυλο του Πέδρι:

Παράταση για… γερά νεύρα, άτυχος και πάλι ο Φατί

Ο Ανσού Φατί, ο οποίος είχε μπει στον αγώνα στο 61ο λεπτό, στάθηκε για ακόμα μία φορά άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και αποχώρησε με κλάματα στα μάτια στο 96′.

Στο 97ο λεπτό το τρομερό σουτ του Ινιάκι… έγλυψε το αριστερό δοκάρι του Τερ Στέγκεν, με την Αθλέτικ να συνεχίζει να πιέζει και λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 15λέπτου, κέρδισε πέναλτι, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ζόρντι Άλμπα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μουνιαΐν, με τον Ισπανό εξτρέμ να ευστοχεί και να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στους Βάσκους.

Το πέναλτι του Μουνιαΐν:

Μέχρι το τέλος της παράτασης δεν άλλαξε κάτι, με την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί να βρει και τρίτη απάντηση στα 120 λεπτά του αγώνα και μοιραία να αποκλείεται από την συνέχεια του Copa Del Rey.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρσελίνο): Αγγιρεθαμπάλα, Ντε Μάρκος (106′ Λεκουέ), Βιβιάν, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Μπερτσιτσέ (91′ Μπελενθιάγκα), Νίκο Γουίλιαμς (110′ Ζαράγκα), Ντάνι Γκαρθία, Βέσγκα, Μουιαΐν, Ραούλ Γκαρθία (79′ Μπερενγκέρ), Σάνσετ (52’ Ινιάκι Γουίλιαμς) 

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Πικέ, Αραούχο, Άλβες, Πέδρι (105+3′ Μπρέθγουεϊτ), Μπούσκετς, Γκάβι (61′ Φ. Ντε Γιόνγκ), Τζούτγκλα (61′ Ανσού Φατί [96′ Ντεστ]), Αζαλζούλι (46’ Νίκο), Φεράν Τόρες

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News