ΑΛΑΒΕΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-1: Φρένκι ο λυτρωτής - Πάτησε 5αδα η «Μπάρτσα»

Με γκολ του Φρένκι Ντε Γιονγκ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, μια μέτρια Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό απέναντι στην Αλαβές και να ανέβει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ανούσια κατοχή

Τον δικό της ρυθμό κατάφερε να δώσει από την αρχή της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγράνα» να είναι η ομάδα που κράταγε τη μπάλα στα πόδια της, ρυθμίζοντας και την ροή του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως παρότι είχαν την κατοχή, έδειχναν πως δυσκολεύονταν αρκετά στη δημιουργία ευκαιριών, καθώς δεν είχαν καθόλου φαντασία στο παιχνίδι τους.

Οι γηπεδούχοι από τη στιγμή που μπορούσαν να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν και μάλιστα με μεγάλη ευκολία, το μόνο που είχαν ήταν να ψάξουν τις όποιες πιθανότητες είχαν για να σκοράρουν, μέσα από τις αντεπιθέσεις, κάτι όμως που δεν κατάφεραν να κάνουν με επιτυχία, καθώς δυσκολευόντουσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους.

Το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος, βρήκε τις δύο ομάδες στο 0, κάτι που ήταν εντελώς δίκαιο με βάση την απόδοση και την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Την έσωσε ο Φρένκι

Τα πράγματα και στο δεύτερο μέρος κυμάνθηκαν στα ίδια πλαίσια, καθώς η Μπαρτσελόνα ήταν και πάλι η ομάδα που κράταγε τη μπάλα, έχοντας μεγάλο ποσοστό κατοχής και παρότι βρισκόταν γύρω-γύρω από την περιοχή της Αλαβές δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει.

Η Αλαβές από την πλευρά της, έβλεπε τους «μπλαουγράνα» να κυκλοφορούν τη μπάλα καλά, χωρίς να αγχώνονται όμως στα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ δεν έδειχνε να έχει και την διάθεση να ψάξει πιο επιθετικά το γκολ.

Αυτό που έλειπε πιο πολύ από τους φιλοξενούμενους ήταν η φαντασία για να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός πως η καλύτερες φάσεις τους ήταν, είτε από στημένες φάσεις, είτε μέσα από σέντρες κάτι που δεν θύμιζε Μπάρτσα.

Όλα έδειχναν πως το τελικό σκορ της αναμέτρησης θα ήταν το 0-0, οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν άλλη άποψη και στο 87ο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, σε ουσιαστικά ανύποπτο χρόνο.

Για να συμβεί αυτό, κομβική ήταν για μια ακόμη φορά η συνεισφορά του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος των «μπλαουγράνα», του Φεράν Τόρες, μιας και από τα δικά του πόδια, έφτασε η μπάλα στον Φρένκι Ντε Γιόνγκ, ο οποίος πλάσαρε για το 1-0.

Η Αλαβές μετά το γκολ που δέχθηκε προσπάθησε να βγει μπροστά και να ψάξει την ισοφάριση, όμως ήταν πλέον αργά κάτι που έφερε και την ήττα.

Η Μπαρτσελόνα με τη νίκη αυτή, ανέβηκε στην 5η θέση της La Liga, ξεπερνώντας της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Αλαβές (4-4-2): Πατσέκο, Αγκερεγκαμπρία, Λαγκουαρδία, Λεχεούν, Λόπεθ, Τζέισον, Πίνα (88′ Μόγια), Εσκαλάντε, Πονς (72′ Ντε Λα Φουέντε), Χοσέλου, Ριόχα (90+1′ Μέντεζ)

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Πικέ, Αραούχο, Άλμπα, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Πέδρι (90′ Λενγκλε), Τόρες, Εζαλζουλί (71′ Νίκο), Λουκ Ντε Γιονγκ (84′ Χούτγκλα)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News