Ρεάλ Μπέτις - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3: Τη νίκησε και την πέταξε από την τετράδα

Μια νίκη με την υπογραφή του προπονητής της, Τσόλο Σιμεόνε, κατάφερε να πάρει η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία παρότι δεν ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπέτις, τελικά κατάφερε να φύγει με το τρίποντο, νικώντας τους Ανδαλουσιάνους με 3-1.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να βρουν γκολ, μόλις δύο λεπτά από την έναρξη του αγώνα, μετά από ωραία αντεπίθεση και ασίστ του Άνχελ Κορέα στον Ζοάο Φέλιξ.

Το κακό ξεκίνημα των γηπεδούχων είχε και συνέχεια, καθώς ο Πελεγκρίνι, είδε τον Κουαδράδο να τραυματίζεται μόλις στο 11ο λεπτό κάτι που έφερε και την αντικατάστασή του από τον Κρίστιαν Τέγιο.

Παρά το αρχικό σοκ, όμως η Μπέτις έδειξε να… αφυπνίζεται από το γκολ και την αναγκαστική αλλαγή και άρχισε να πατάει καλύτερα κάνοντας το δικό της παιχνίδι, παίρνοντας τη μπάλα στα πόδια της και φτιάχνοντας  αρκετές φάσεις, χωρίς όμως να μπορεί να βρει το γκολ.

Πέρα από την ομάδα της Ανδαλουσίας και αυτή της Μαδρίτης στάθηκε άτυχη, καθώς είδε μέσα σε 6 λεπτά δύο παίκτες της να ζητάνε αλλαγή. Ο λόγος για τους Βρσάλικο, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 21ο λεπτό από τον Καράσκο και στη συνέχεια ο πασέρ του πρώτου γκολ, Άνχελ Κορέα ένιωσε μια ενόχληση στο πόδι και έδωσε τη θέση του στον Αντουάν Γκριεζμάν.

Η Μπέτις ήταν καλύτερη και η πίεσή της απέδωσε καρπούς, καθώς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 45+5’ ο Τέγιο έγραψε το 1-1, στέλνοντας τις ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος γνωστό από το πρώτο, η Μπέτις την κατοχή και τη μπάλα, η Ατλέτικο όμως έδειχνε σαφώς πιο επιθετική προσπαθώντας να αξιοποιήσει τις λίγες επιθετικές της ενέργειες και τα κατάφερε καθώς στο 61ο λεπτό, και πάλι ο Ζοάο Φέλιξ, αυτή τη φορά μετά από ασίστ του Γιορέντε, κατάφερε να κάνει το 2-1, δίνοντας προβάδισμα στους «ροχιμπλάνκος».

Το σκηνικό στη συνέχεια γνωστό, η μπάλα και πάλι, κυρίως, στα πόδια των γηπεδούχων οι οποίοι έψαχναν και έβγαζαν φάσεις για να βρουν για δεύτερη φορά την ισοφάριση, ενώ η Ατλέτικο από την άλλη, έδινε χώρο, ώστε να παίξει στην κόντρα.

Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο μέρος, είναι πως αυτή τη φορά δεν ήταν αυτή που δέχθηκε γκολ, αλλά είδε το πλάνο της να αποδίδει, καθώς στο 80ο λεπτό, ο Γκριεζμάν έδωσε στον Λεμάρ και εκείνος με τη σειρά του έκανε το 3-1 «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Με το τρίποντο αυτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αναρριχηθούν στην 4η θέση, ρίχνοντας παράλληλα μετά από καιρό, την Μπέτις από την 4αδα.

Ρεάλ Μπέτις (4-2-3-1): Μπράβο, Σαμπαλί, Μπάρτρα, Ρουίθ, Κουαρδάδο, Ακουόκου, Καρβάλιο, Χοακίν, Φεκίρ, Ριμπάλ, Ιγκλέσιας

Ατλέτικο Μαδρίτης (5-3-2): Όμπλακ, Βρσάλικο, Χιμένεθ, Φελίπε, Μανταβά, Ρέναν Λόντι, Γιορέντε, Ερέρα, Ντε Πολ, Κορέα, Ζοάο Φέλιξ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News