ΜΑΤΕΟΥΣ ΚΟΥΝΙΑ: Εξαιρετικά αποτελεσματικός στη La Liga

ΜΑΤΕΟΥΣ ΚΟΥΝΙΑ: Μπορεί να μην είναι στις πρώτες επιλογές του Ντιέγο Σιμεόνε, αλλά κάθε φορά δίνει τον καλύτερο εαυτό στη La Liga.

Με μόλις 468 λεπτά συμμετοχής στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα και 3 ματς βασικός ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει πετύχει 4 γκολ και έχει μοιράσει 2 ασίστ προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στον Ντιέγο Σιμεόνε. 

Αυτό φάνηκε και στον πρόσφατο αγώνα κόντρα στη Βαλένθια. Ο Ματέους Κούνια είχε μπει αλλαγή στο 57ο λεπτό στη θέση του Λεμάρ. Σκόραρε στο 64′ μειώνοντας σε 1-2 και έβγαλε την ασίστ στον Ερμόσο για το νικητήριο γκολ. Ήταν η αλλαγή που ουσιαστικά δικαίωσε τον προπονητή των Μαδριλένων σε έναν ματς, το οποίο ίσως αποτελέσει εφαλτήριο ενδεχόμενης αντεπίθεσης των πρωταθλητών Ισπανίας. 

Κάθε αρχή και δύσκολη 

Στις πρώτες 9 συμμετοχές του (όλες από τον πάγκο) ο Ματέους Κούνια δεν είχε αφήσει και τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες όμως είχε τη στιγμή του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λεβάντε, κόντρα στην οποία η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0. Ο Βραζιλιάνος είχε μπει στο 72′ στη θέση του Αντουάν Γκριζμάν και 4 λεπτά αργότερα μείωσε το σκορ ξαναβάζοντας στο ματς την ομάδα του (τελικά η Ατλέτικο είχε σώσει το βαθμό της ισοπαλίας). 

Μετά από εκείνο το ματς ο Ματέους Κούνια έπαιξε μόνο 6 λεπτά στο 3-0 επί της Μπέτις, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο εκτός έδρας 3-3 με τη Βαλένθια και έπαιξε για 15 λεπτά στο 1-0 επί της Οσασούνα.  

Το ματς με την Κάντιθ 

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου στην Ανδαλουσία η Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε για πρώτη φορά (και τελευταία μέχρι στιγμής) 4 γκολ σε ματς πρωταθλήματος. Ο Ματέους Κούνια είχε γκολ και ασίστ μέσα σε 17 λεπτά βάζοντας σε σκέψεις τον προπονητή του. Σκόραρε και στην εντός έδρας ήττα με τη Μαγιόρκα και μερικές αγωνιστικές αργότερα με τη Βαλένθια. 

Στο διάστημα μέχρι την επική ανατροπή με τις νυχτερίδες η κατάσταση ήταν εφιαλτική για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Και στο ματς του περασμένου Σαββάτου, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο, φαινόταν άλλη μία οδυνηρή ήττα στον ορίζοντα. Όμως ο Ματέους Κούνια ήταν εκείνος που έδωσε ενέργεια και πάθος στην ομάδα του και μαζί με τους υπόλοιπους φυσικά ήρθε και η ανατροπή. 

Χαρακτήρας και εργατικότητα 

Ίσως ο 22χρονος Ματέους Κούνια βάσει αυτών που κάνει, όταν τον καλεί το καθήκον, να αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Όπως μεταφέρουν πάντως τα ισπανικά ρεπορτάζ, ουδέποτε μέσα στη χρονιά έχει δημιουργήσει πρόβλημα εξ αιτίας αυτού του ζητήματος. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες του και αυτό αν μη τι άλλο βοηθάει πάρα πολύ. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο η εμφάνισή του με τη Βαλένθια του δίνει πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί περισσότερο τις επόμενες αγωνιστικές. Ο ίδιος πάντως έχει τη διάθεση να προσφέρει και το αποδεικνύει, όταν του δίνεται η ευκαιρία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ATΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 3-2: Aπόλυτη «ροχιμπλάνκο» ανατροπή με δύο γκολ στο 91′ και στο 93′

ΛΟΥΪΣ ΣΟΥΑΡΕΣ: Μετά τον Κουτίνιο, πάει και αυτός στον Τζέραρντ

ΝΤΑΝΙΕΛ ΒΑΣ: Θέλει να πάρει μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News