Ατλέτικο Μαδρίτης: Το 2/2 της Μαγιόρκα, η 4άδα και η αντρίκια δήλωση του Σιμεόνε

Η Μαγιόρκα είχε ένα σερί 8 αγώνων με ήττες και η Ατλέτικο μετρούσε 6 σερί «τρίποντα» στο πρωτάθλημα της La Liga. Πριν το σημερινό απόγευμα, που η ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε υποχρέωσε τους «ροχιμπλάνκος» σε ήττα με 1-0 χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μουρίκι. 

H Μαγιόρκα κατάφερε να νικήσει δύο φορές στην ίδια αγωνιστική περίοδο την Ατλέτικο για πρώτη φορά από τη σεζόν 1998- 1999 και πήρε «ανάσα» παραμονής. 

Την ίδια ώρα, η Μπέτις πέρασε από την έδρα της Κάντιθ, όπου επικράτησε με 2-1 και… στρογγυλοκάθισε στο -1 από την 4άδα, που οδηγεί στην έξοδο στο Champions League. Αυτή τη φορά, ο Ντιέγκο Σιμεόνε παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 και όχι με το «κατάπτυστο» 5-5-0 για το οποίο τόσο χλευάστηκε κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Στα μέσα της εβδομάδας, είχαμε δύο αγγλοισπανικές μονομαχίες στα προημιτελικά του Champions League. Η Ρεάλ υπέταξε την Τσέλσι και χάρη στον μαγικό Καρίμ Μπενζεμά επικράτησε με 3-1, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μεγάλη νικήτρια κόντρα στους «ροχιμπλάνκος» με 1-0. Οι «μπλε» επέστρεψαν με σκυμμένα κεφάλια στο Λονδίνο και… ξέσπασαν στην Σάουθάμπτον, που τη φιλοδώρησαν με 6 γκολ στο «Σεντ Μέρις». Αντίθετα, οι Ισπανοί, απώλεσαν ένα σημαντικό τρίποντο και τώρα νιώθουν την καυτή ανάσα της Μπέτις. 

«Ο αντίπαλος μας πήγε στο παιχνίδι που του ταίριαζε καλύτερα και δεν μπορούσαμε να σπάσουμε αυτή τη σφιχτή άμυνα. Δεν θα χρησιμοποιήσω ως μία εύκολη δικαιολογία το παιχνίδι με τη Σίτι, δεν θα τα ρίξω εκεί», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ντιέγκο Σιμεόνε, αναγνωρίζοντας ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά, απέναντι σε «μία καλά οργανωμένη τακτικά ομάδα». 

Επτά στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η Ατλέτικο στη συνέχεια αντιμετωπίζει εντός έδρας τις Εσπανιόλ και Γρανάδα, ταξιδεύει στο Μπιλμπάο κόντρα στην Ατλέτικ, υποδέχεται τη Ρεάλ, φιλοξενείται από την Έλτσε, περιμένει την Σεβίλλη στην έδρα της και τελευταία αγωνιστική έχει την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News