Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο Σιμεόνε ξέρει την αιτία των στραβοπατημάτων

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αναγνώρισε την έλλειψη σπιρτάδας που είχε η Ατλέτικο Μαδρίτης στην απογοητευτική εμφάνιση και στην ισοπαλία με την Γρανάδα, το βράδυ της Τετάρτης.

Η Ατλέτικο έμεινε σε μια ισοπαλία χωρίς γκολ κόντρα στη Γρανάδα, στο Wanda Metropolitano, το βράδυ της Τετάρτης, βάζοντας σε κίνδυνο την τετράδα και την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν, αδυνατώντας παράλληλα να εκμεταλλευτεί την, απρόσμενη, εντός έδρας ήττα της Ρεάλ Μπέτις την Τρίτη.

Η ομάδα του Σιμεόνε έπαιξε επιθετικά κόντρα στην Γρανάδα, δημιούργησε 22 τελικές ευκαιρίες αλλά στην εστία κατέληξε μόνο η μία, αν και ο αριθμός του γνωστού πλέον σε πολλούς στατιστικού των expected goals (xG) ήταν στο 1.40.

 

Για τον «Τσόλο» η εξήγηση ήταν απλή:

Η ομάδα, σύμφωνα με τον ίδιο, έπρεπε να κάνει πιο ποιοτικές επιθέσεις ενώ παίνεψε και την αμυντική προσήλωση της Γρανάδα, η οποία έπαιξε αρκετά έξυπνα, προφυλάσσοντας την εστία της. Ο Σιμεόνε τόνισε επίσης ότι η έλλειψη σπιρτάδας οφείλεται στην κόπωση του ρόστερ από τα συνεχόμενα παιχνίδια, καθώς ο Αργεντίνος δεν άνοιξε πολύ το ροτέισον κι ενώ απομένουν πέντε παιχνίδια για το τέλος της σεζόν.

Αυτό που καλείται πλέον να κάνει ο Σιμεόνε και γενικότερα η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι να βρει την φρεσκάδα που της λείπει ώστε στα ματς που απομένουν να καταφέρουν να εξασφαλίσουν τον μοναδικό στόχο, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, της εξόδου στο Champions League, κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο για την περσινή πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News