Άρσεναλ: Όταν όλα κάνουν... κλικ, «βλέπει» Champions League

Άρσεναλ: Όταν όλα κάνουν… κλικ, «βλέπει» Champions League. Πηγαίνοντας από νίκη σε νίκη στην Premier League, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα αποκτά ταυτότητα.

Η Άρσεναλ μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες, βρίσκεται στην 4η θέση της Premier League, έχοντας προβάδισμα ενός βαθμού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά κυρίως δύο ματς λιγότερα. Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα «βλέπει» στον ορίζοντα τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League. Ωστόσο, χρειάζεται να προσθέσει ακόμη ένα στοιχείο στο παιχνίδι της…

Η νίκη των «κανονιέρηδων» επί της Λέστερ την Κυριακή (13/3) με 2-0 ερμηνεύτηκε εντός και εκτός του «Έμιρεϊτς» ως ένα ακόμη σημάδι της εξέλιξης της Άρσεναλ. Ο Τόμας Πάρτεϊ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς σκόραρε το πρώτο γκολ και συμμετείχε στη φάση που απέφερε το πέναλτι που ο Αλεξάντρ Λακαζέτ έγραψε το τελικό σκορ.

Ο Πάρτεϊ ως απόδειξη της βελτίωσης

Ο Πάρτεϊ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στέλνοντας τελικές προσπάθειες στην… εξέδρα. Πριν από το γκολ του με την Λέστερ είχε 38 τελικές στην καριέρα του στην Premier League, αλλά μόλις ένα τέρμα. «Έχει βελτιωθεί πολύ, παίρνει περισσότερα λεπτά και αντιλαμβάνεται καλύτερα τί θέλουμε να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει μεγαλύτερη αρμονία και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Το μόνο που απομένει είναι η συνέπεια», είπε ο Αρτέτα.

Η «συνέπεια» είναι, για τον Αρτέτα αυτό που θα στείλει την Άρσεναλ και πάλι στους ομίλους του Champions League. «Φάνηκε πως όταν όλα έκαναν κλικ, παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Όλοι βρίσκονταν στην ίδια σελίδα και είχαν τον ίδιο στόχο», πρόσθεσε.

Συνέπεια και στο σκοράρισμα

Αυτό που ελπίζουν στους «κανονιέρηδες» είναι να υπάρξει και συνέπεια στο σκοράρισμα μιας και η ομάδα δεν έχει πολλές λύσεις στην επίθεση. Η αποχώρηση του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, όσο έρχονται τα αποτελέσματα μοιάζει με μια ευφυέστατη κίνηση, αλλά αν η ομάδα δεν πάρει το εισιτήριο για το Champions League, ο Αρτέτα θα θεωρηθεί υπεύθυνος. Για την ώρα ο Αλεξάντρ Λακαζέτ, ο Μπουκάγιο Σάκα κι ο Έμιλ Σμιθ Ρόου (που πρόσφατα νόσησε με κορωνοϊό) καλύπτουν τις ανάγκες, ενώ προσθέτουν γκολ ο Πάρτεϊ, ο Όντεγκααρντ κι ο Μαρτινέλι.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News