Άρσεναλ: Ο Ματ Τέρνερ έγινε τερματοφύλακας... επειδή δεν τον ήθελαν σε άλλα σπορ!

Άρσεναλ: Ο Ματ Τέρνερ έγινε τερματοφύλακας… επειδή δεν τον ήθελαν σε άλλα σπορ! | Premier League

Ο Ματ Τέρνερ ανακοινώθηκε ως νέος τερματοφύλακας της Άρσεναλ. Η μεταγραφή του άγγιξε τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ με τον σύλλογο να τον έχει «κλείσει» από τον περασμένο Φεβρουάριο. Θα είναι ο δεύτερος ή ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας, αναλόγως με το τί θα αποφασίσει ο Μπερντ Λένο. Σε κάθε περίπτωση έκανε το όνειρό του πραγματικότητα περνώντας από 40 κύματα στην πορεία.

Τερματοφύλακας κατά… τύχη

Στο Νιού Τζέρζι πριν από 14 χρόνια το ποδόσφαιρο δεν έμοιαζε με σωστή επιλογή καριέρας για έναν έφηβο Αμερικανό που του άρεσαν τα σπορ. Ο Ματ Τέρνερ αποφάσισε να παίξει μπάλα κάπως μεγάλος – για τα ευρωπαϊκά δεδομένα – κυρίως για να μείνει σε φόρμα καθώς προσπαθούσε να «χτίσει» το όνομά του και να πάρει υποτροφία από κολέγιο είτε στο μπέιζμπολ, είτε στο μπάσκετ. Επίσης το ποδόσφαιρο θα τον βοηθούσε να βελτιώσει το footwork του, απαραίτητο στοιχείο και για τα άλλα δύο αθλήματα. Οπότε η θέση του τερματοφύλακα ήταν η καλύτερη για εκείνον μιας και δεν εμπεριείχε μεγάλο κίνδυνο τραυματισμού.

Μέχρι τα 16 του ήταν ρεζέρβα. Δεν υπολογιζόταν στην ομάδα του σχολείου του, αλλά σταδιακά έγινε ξεκάθαρο πως δεν θα προχωρούσε στο μπέιζμπολ και στο μπάσκετ με αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να μετατραπεί στη μεγάλη του αγάπη. Κι όταν αφοσιώθηκε σ’ αυτό εκείνο του επέστρεψε επιτυχίες, αλλά χρειάστηκε σκληρή δουλειά.

Ο Τέρνερ αφού πέρασε στο κολέγιο του Φέρφιλντ παρακάλεσε τον κόουτς της ποδοσφαιρικής ομάδας να τον δοκιμάσει και να του δώσει μια ευκαιρία. Πάλι από τύχη ο Χαβιέρ Ντέσιμα άνοιξε το μέιλ του σε μια περίοδο όπου πάνω από 100 ποδοσφαιριστές λυκειακού επιπέδου του στέλνουν highlights και του ζητούν μια θέση στην ομάδα του. Μεταξύ αυτών ήταν και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Τέρνερ. Ο Ντέσιμα όταν το είδε πίστεψε πως «χτύπησε» φλέβα χρυσού. Μάλιστα, είπε στους συνεργάτες του «μου θυμίζει τον (Νταβίδ) Δε Χέα».

Από 40 κύματα

Έτσι από το 2012 μέχρι το 2015 έπαιξε στο κολέγιο, αλλά καμία ομάδα του MLS δεν τον επέλεξε στο draft του 2016. Ήταν free agent όταν δοκιμάστηκε από τη Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον και οι παράγοντες της ομάδας πείστηκαν να του δώσουν μια θέση στο ρόστερ. Τον έστειλαν να… ψηθεί στους Ρίτσμοντ Κίκερς (2016-17) κι από το 2018 έγινε ο βασικός τερματοφύλακας στην ομάδα της Μασαχουσέτης.

«Το Νιού Τζέρζι μπορεί να βρίσκεται μακριά από το Λονδίνο, αλλά είμαι οπαδός της Άρσεναλ. Αγάπησα τον τρόπο παιχνιδιού της και τις αξίες αυτής της ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα».

Η τύχη, δε, ίσως να του χτυπάει και πάλι την πόρτα. Ο Τέρνερ είναι το νούμερο δύο στην εθνική των ΗΠΑ, πίσω από τον Ζακ Στέφεν της Μάντσεστερ Σίτι. Μ’ εκείνον, όμως, να οδεύει δανεικός στη Μίντλεσμπρο αναζητώντας χρόνο συμμετοχής προκειμένου να είναι βασικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Τέρνερ ξέρει πως ο κόουτς Γκρεγκ Μπερχάλτερ, θα τον έχει υπόψη του εφόσον θα ανήκει σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News